Birou spaţios cu o privelişte netulburată

Noul Volvo FM are mai multe roluri cheie de jucat. Unul dintre ele este acela de birou pe roţi. Până la urmă, aici îşi desfăşoară activitatea zilnică şoferii. Pentru a obţine informaţii despre noul mediu de lucru al şoferului, am discutat cu planificatorul de produs, Louise Karlsson şi cu managerul de caracteristici, Malin Gabre.

Louise Karlsson explică esenţa gândirii lor. „Fiecare îmbunătăţire adusă cabinei este proiectată pentru a maximiza productivitatea în mod confortabil.”

Şoferului îi este mai uşor să intre şi
să iasă din cabină

Scaunul şoferului Volvo FM

Confort maxim la îndemână

„Mediul a fost dezvoltat luându-se în considerare accesibilitatea”, spune Malin Gabre. „Şoferii trebuie să aibă la îndemână informaţiile, comenzile şi manetele la îndemână pentru a-şi desfăşura activitatea în mod adecvat.” Conceptul prioritizării celor mai importante elemente cuprinde, de asemenea, indicatoarele şi comenzile. „Informaţiile esenţiale sunt vizibile imediat”, explică Malin Gabre. Vitezometrul, tahometrul şi alte indicatoare importante se află în câmpul vizual al şoferului din imediata apropiere. Informaţiile utilizate mai rar se află la distanţă mai mare – pentru a minimiza distragerile.”

Spaţiu de manevră

Şoferii sunt diferiţi. Unii au nevoie de mai mult spaţiu decât alţii. „Cabina noului Volvo FM este proiectată pentru a oferi spaţiu de manevră… indiferent cine îl conduce”, spune Louise Karlsson. „De aceea am montat numeroase comenzi şi comutatoare pe panoul de bord, inclusiv dispozitivul de control pentru I-shift, frâna electrică de parcare şi portul USB. Pe lângă aceasta, le-am şi proiectat pentru a lua forma panoului de bord – asigurându-ne că nu sunt în cale. Compartimentul de depozitare din portieră a fost, de asemenea, reproiectat, facilitând şi mai mult accesul şoferului la cabină.”

Noua cabină este, de asemenea, echipată cu o inovaţie denumită comutatoare flexibile, care permit şoferilor să rearanjeze şi să grupeze funcţiile după necesităţi – indiferent de utilizare. „Acest lucru oferă o senzaţie de confort şi familiaritate în cabină”, spune Louise Karlsson.

Cabina este supusă unor studii de verificare

Pentru a se asigura că designul cabinei este pe linia cea bună, Volvo discută cu persoanele ale căror opinii contează cel mai mult – şoferii. „Organizăm în mod regulat studii la care sunt invitaţi şoferi pentru a ne evalua conceptele. În acest mod, putem judeca dacă ideile noastre sunt suficient de bune”, explică Louise Karlsson. „Răspunsurile pe care le-am primit în cadrul acestor studii au fost esenţiale pentru optimizarea mediului de lucru al şoferului din noul Volvo FM.”

Locul de muncă Volvo FM

Informaţii secundare de importanţă capitală

Ecranul cu informaţii secundare (SID) este integrat în panoul de instrumente şi are un nou afişaj pentru navigare facilă. Acesta afişează comunicaţiile audio, telefonice şi prin Dyna-fleet şi până la patru camere. „Este o soluţie mai bună decât cea curentă cu ferestre pop-up deoarece nu obstrucţionează câmpul vizual al şoferului”, spune Malin Gabre.

Nu ar fi un autocamion Volvo dacă nu ar oferi o gamă de caracteristici avansate de siguranţă. „Am încorporat Avertizarea de coliziune înainte, Controlul adaptiv al vitezei de croazieră şi Asistenţa la schimbarea benzii de rulare chiar şi pe cabinele de zi.”

La îndemână

Şoferii aduc cu ei în cabină tot felul de lucruri care-i ajută în activitatea lor zilnică. De la stilouri, carnete de notiţe şi telefoane până la ceşti, căni şi articole personale. „De aceea am creat mai multe spaţii de depozitare”, spune Malin Gabre. „De asemenea, furnizăm mai multe accesorii pentru a întări senzaţia de birou pe roţi – de exemplu un suport pentru PC şi un coş pentru deşeurile de hârtie. Oferim chiar şi un suport pliabil pentru sticle cu spaţiu suficient pentru o sticlă de plastic de 2 litri”, adaugă Malin Gabre.

Malin Gabre

Volan nou

Din cauza faptului că şoferii îşi petrec mare parte din timp la volan, un număr generos de mânere vin în ajutorul umerilor obosiţi. „Acest volan nou are suficiente alternative de prindere, astfel încât şoferul va găsi întotdeauna o variantă confortabilă. De asemenea, am amplasat mai multe funcţii pe volan, pentru a permite şoferilor să gestioneze instrumentele cheie şi ecranul cu informaţii secundare fără prea mult efort”, spune Louise Karlsson.

Utilizaţi mai puţin frâna

Volvo FM este oferit cu o nouă frână electronică de parcare controlată automat. „Aceasta este o soluţie excelentă pentru şoferii care trebuie să facă numeroase opriri în timpul curselor”, explică Louise Karlsson. „Frâna este acţionată imediat Pistol cu aer comprimat Volvo FMce motorul este oprit. Şi nu trebuie să o eliberaţi. Acest lucru este efectuat automat atunci când atingeţi pedala de acceleraţie.”

Praful dispare atunci când îl ameninţaţi cu un pistol

Volvo FM poate fi echipat cu un pistol alimentat cu aer comprimat din scaun. Louise Karlsson explică, „Este o modalitate simplă de a menţine comenzile şi panoul de bord curate. Nu există praguri sau margini în cadrul portierei – pentru a putea aspira praful!”

O vedere la 360 de grade în interiorul cabinelor Volvo FM.

8
Mediu de lucru