Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
I-shift Volvo FMX
Ridicați mâna dacă sunteți de acord cu I-Shift pentru aplicații dificile

Până nu demult, condițiile extrem de dificile de condus făceau necesară alegerea între cutia de viteze manuală și cea automată Powertronic. Dar acum, transmisia I-Shift a fost ranforsată și actualizată, pentru a corespunde nevoilor de utilizare în aplicații dificile. În plus, este disponibilă pentru toate configurațiile de punți, inclusiv pentru autocamioane cu punte față motoare.

Datorită consolidării cutiei de viteze propriu-zise și ajustării software-ului de schimbare a treptei de viteză, I-Shift este adecvată acum pentru condiții dificile, cu teren extrem de accidentat și înclinat. I-Shift este disponibilă acum pentru punte față motoare (4x4, 6x6, 8x6 și noua 10x6), ceea ce face ca transmisia inteligentă să fie poată fi utilizată pentru aproape orice activitate. Astrid Drewsen este managerul de produse responsabil pentru oferta extinsă care include lanțurile cinematice D11 și D13.

Riscul de împotmolire

De ce este necesară

„Aceasta înseamnă că autocamionul Volvo FMX poate face faţă terenului dificil şi deluros cu confortul şi eficienţa celei mai populare transmisii din oferta noastră. Acest lucru este foarte important în condiţii dificile şi unde sunt necesare multe manevre. Aceasta permite transmisiei I-Shift să preia o parte din efort, în timp ce şoferul se relaxează În acelaşi timp, se asigură că aveţi cel mai mic consum de combustibil posibil”, explică Astrid Drewsed.

Cutie de viteze I-shift

Rapid şi lin

Deoarece I-Shift schimbă treptele de viteză repede şi lin, aceasta a devenit foarte populară printre şoferi. De asemenea, este suficient de inteligentă pentru a şti când să sară peste anumite trepte de viteză. Manevrabilitatea nu este singurul său beneficiu, schimbarea lină a treptelor solicită mai puţin lanţul cinematic şi anvelopele minimizând costurile de întreţinere.

Combinaţia ideală

„Puteți opta oricând pentru utilizarea modului manual - poate atunci când doriți să fiți absolut sigur că rămâneți în aceeași treaptă de viteză pe o porțiune de teren alunecos. Bineînțeles, pentru condiții extreme, Powertronic și schimbarea manuală sunt disponibile în continuare. Dar pentru cea mai mare parte a lucrărilor din construcții, aceasta este transmisia ideală. Reprezintă combinația ideală pentru șofer și operator”, spune Astrid Drewsen.

Program optim

Deoarece poate fi personalizată în funcţie de activitatea pentru care este utilizat camionul, I-Shift este ideală pentru lucrări de construcţii pe drumuri normale şi pe terenuri accidentate. Printre alte lucruri, programul de construcţii pentru I-Shift oferă moduri precum P+ pentru drumuri degradate. Aceasta asigură că schimbările treptelor de viteză sunt efectuate la turaţii mai mari ale motoarelor. De asemenea, opţiunile de construcţie pot fi combinate cu opţiuni pentru economia de combustibil. Prin urmare, funcţia I-See poate fi utilizată atunci când autocamionul se deplaseză pe drum.

Astrid Drewsen

Unde şi când?

„O punte 8×6 Volvo FMX cu transmisie I-Shift este perfectă pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor - sau orice altă situaţie în care este dificil de ajuns cu vehiculul pe şosea.”

Astrid Drewsen rezumă noul parteneriat dintre I-Shift şi punţile motoare faţă: „Acesta va fi apreciat oricând există riscul de împotmolire şi oricând lucraţi în mod constant cu ambreiajul şi cu maneta schimbătorului de viteze.”

Exploraţi I-Shift şi opţiunile de software aici

9
I-Shift