Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 sau 8×6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Proiectat pentru şoferii cărora le plac scurtăturile

Atunci când drumul este acoperit de noroi sau nisip, singurul mod de a nu avea probleme este să vă mişcaţi continuu. Puntea motoare frontală extrem de controlabilă a autocamionului Volvo FMX este imbatabilă în astfel de condiţii. Este şi mai greu de depăşit, acum când este complet reproiectată pentru o gardă mai mare la sol şi oferă autocamionului un unghi de atac formidabil pentru teren accidentat.

Este greu de crezut că managerul segmentului de construcţie, în cămaşa sa albă curată, tocmai s-a întors dintr-o baie de noroi în Brazilia. Până când începe să vorbească despre noul 8×6 şi despre puntea faţă reproiectată.

Cunoscut sub numele de buton de „Panică”

„Puntea 8×6 este disponibilă de ceva timp, dar acum face parte din oferta standard, ceea ce înseamnă timpi de livrare reduşi pentru clienţi. În strictul sens al cuvântului, aceasta este o transmisie cu şase roţi care dispune de o punte suplimentară pentru capacitate de încărcare crescută. Dar cu ajutorul noii punţi faţă, acesta devine un vehicul foarte util în condiţiile aflate la limită – la fel ca şi punţile 6×6 şi 4×4,” spune Jonas Odermalm.

Pante mai abrupte şi şanţuri mai adânci

Puntea motoare faţă a fost mutată cu 100 milimetri mai aproape de partea frontală. Aceasta oferă autocamionului un unghi de atac mult mai bun, dar înseamnă, de asemenea, că poate fi combinat cu o gamă completă de componente de şasiu şi motoare. De la coroană şi pinion la rulmenţi, puntea este complet nouă. Designul său o face mai puternică, mai simplă şi oferă o gardă la sol mai bună.

„Până acum, partea cea mai joasă era bara transversală, dar aceasta a fost integrată în spatele corpului punţii. Acum, cel mai jos punct al vehiculului este carcasa robustă a punţii. Atunci când este încărcat complet, garda la sol a autocamionului este îmbunătăţită semnificativ. Împreună cu noul unghi de atac, aceasta este foarte versatilă pe suprafeţe denivelate”, explică Jonas Odermalm.

Consum redus de combustibil

Deşi tracţiunea integrală permanentă este soluţia obişnuită pentru autocamioanele din construcţii, Volvo preferă să ofere posibilitatea şoferului să o cupleze, după cum este necesar. Jonas Odermalm îşi aduce aminte de cercetările efectuate în deşert: „Aceasta este necesară doar între două şi cinci procente din timp. Aceasta înseamnă că în 95 la sută din timp, tracţiunea integrală este o risipă de combustibil, doar dacă nu este un autocamion FMX şi şoferul poate alege când să o cupleze.

Rotire liberă

Cu ajutorul unui întrerupător de pe panoul de bord, şoferul poate reveni la transmisia pe roţile din spate, atunci când condiţiile o permit. Aceasta înseamnă transfer direct între motor şi puntea motoare spate, astfel încât celelalte roţi se rotesc liber şi consumă mai puţin combustibil. În plus, scade uzura punţii faţă.

Mobilitate Volvo FMX

Când situaţia devine extremă

La camioanele cu transmisie pe şase roţi este necesară, în primul rând, o blocare a diferenţialului dintre punţi care blochează pe diagonală două dintre roţile motoare spate ale unui boghiu. După cum spune Jonas Odermalm, aceasta este suficientă pentru multe situaţii. „Dacă întâmpinaţi condiţii foarte alunecoase, cuplaţi puntea motoare faţă. Acesta vă salvează din majoritatea situaţiilor şi oferă mobilitate extremă.”

„În plus, există ceea ce numim buton de „Panică”. Apăsarea acestuia blochează diferenţialul, făcând foarte dificilă virarea vehiculului, dar vă permite să reveniţi pe teren uscat.”

Jonas Odermalm

Pornit şi oprit

Dacă este întrebat despre atractivitatea acestui tip de mobilitatea, Jonas Odermalm răspunde cu promptitudine. „Permitem şoferului să determine când sunt necesare mai multe punţi motoare. Cred că acest lucru este apreciat de şoferii tuturor tipurilor de vehicule: vehicule de service 4×4 pentru întreţinere rutieră, autobasculante 6×6 care lucrează la conductele petroliere din deşert şi autocamioane 8×6 din cariere.”

El adaugă: „bineînţeles, aceasta nu ar fi atât de atractivă fără reputaţia noastră în ceea ce priveşte durabilitatea şi fiabilitatea.”

Exploraţi toate opţiunile AWD

8
Mobilitate