AdBlue

AdBlue

Prirodni sastojak u našem okruženju
Kod SCR tehnologije se koristi aditiv poznat kao AdBlue koji se ubrizgava u izduvne gasove pre nego što prođu kroz SCR katalizator. U katalizatoru se azotni oksidi pretvaraju u neškodljiv azotni gas i vodenu paru - materije koje se već nalaze u našoj životnoj sredini.

Aktivna materija u tečnosti AdBlue - urea - dobija se iz prirodnog gasa. Urea je beli kristalni prah koji se takođe nalazi u životnoj sredini. Ona je postojana i neotrovna materija koja nema ograničenja po pitanju skladištenja ili transporta.

Bolja raspoloživost
Volvo radi sa vodećim naftnim i hemijskim firmama na stvaranju inteligentnih rešenja za distributivnu mrežu i za rukovanje tečnošću AdBlue. Postoji više isporučilaca koji nude kompletne sisteme sa rezervoarima i opremu koja je već spremna za isporuku.

Sve dok se potpuno ne napravi infrastruktura za tečnost AdBlue, mreža Volvo zastupnika će nuditi praktično i ekonomično rešenje za snabdevanje svojih kupaca tečnošću AdBlue. Obratite se lokalnom zastupniku za više informacija o tome kada će i kako AdBlue biti dostupan u vašoj oblasti.