Divno mesto za preživljavanje

Ne samo da nove kabine imaju potpuno nov izgled nego su i najbezbednije do sada. Kada je reč o bezbednosti, Volvo se ne zadovoljava zakonskim zahtevima. On ih nadmašuje.

Ispunjavanje zahteva najtežeg testa bezbednosti na svetu.

U slučaju nesreće dobro ste zaštićeni. Naše najčvršće kabine su testirane prema jedinstvenom švedskom testu na udar. Ovaj najstroži test na svetu razvijen je kako bi oponašao sile koje nastaju pri uobičajenim nesrećama. Testovi pokazuju da je velika verovatnoća da preživite ako se prevrnete ili udarite u nepokretni objekat pri brzini od 80 km/h.
Dizajn spoljašnjeg izgleda kabine novog kamiona Volvo FH

Potpuno dinamičan izgled.

Krive linije definišu kabinu. Prednja maska hladnjaka ostavlja snažan utisak. Dinamičke krive oko vetrobranskog stakla naglašavaju aerodinamičnost. Volvo FH izgleda kao da se kreće čak i kada stoji mirno. Dizajnerski gledano, ova kabina je nešto sasvim novo. Ipak, to je i dalje Volvo.


Sistem prednje zaštite od podletanja

Novi FUPS. Spasavanje života čak i pri većim brzinama.

Volvo je prvi proizvođač koji je počeo da proizvodi prednju zaštitu od podletanja, mnogo pre nego što je postala obavezna. Novi FUPS sistem značajno premašuje zakonske zahteve kako bi spasao živote drugih učesnika u saobraćaju. I poštedeo kamiondžije strašne traume. Sistem je sada efikasan čak i pri većim brzinama. U slučaju sudara može da se uvuče do 30 cm (u poređenju sa prethodnih 10).


Branik za teške radne uslove

Kada su uslovi za vožnju teški, ovaj branik vas održava u pokretu.

Od sada se Volvo FH isporučuje sa opcionim branikom za teške radne uslove. On je, poput onog za Volvo FMX, napravljen od čelika debljine 3 mm i delimično je pokriven debelom polipropilenskom oblogom. Znači da je manje osetljiv na ogrebotine, da može da izdrži puno udaraca bez ikakvog ulubljivanja i da efikasno štiti prednja svetla od loma. U slučaju jačih udaraca branik se lako popravlja jer ima trodelnu konstrukciju.

Saznajte više o braniku za teške radne uslove


Novi Volvo FH16

Volvo FH16. Potpuno novi stil.

Ako odaberete Volvo FH16, ne dobijate samo najsnažniju pogonsku grupu i prvoklasnu unutrašnjost. Vrhunski model odlikuje i jedinstveni spoljašnji stil:

  • Tamnosrebrna maska hladnjaka
  • Sjajni i hromirani detalji
  • Zatamnjena stakla
  • Može se poručiti u boji „Mistični fjord“

Saznajte više o kamionu Volvo FH16