Prednja svetla na kamionu Volvo FMX
Neka bude svetlo – po mogućstvu biksenonsko

Nova prednja svetla, potpuno redizajnirana za ovaj kamion, nude iste performanse kao ona nedavno razvijena za dugolinijske Volvo FH kamione. Uz neke jedinstvene dodatke.

Hana Degerman, stručnjak za vidljivost, ima zadatak da učini Volvo FMX poznatim po najboljim prednjim svetlima.

Sa njima se možete voziti zauvek

Jača, duža i šira

„Odlučili smo da budemo najbolji po vidljivosti“, kaže Hana Degerman bez ikakvog hvalisanja. „Ovo je važno pitanje za vozače Volvo FMX kamiona jer moraju da se kreću po lošim, slabo osvetljenim putevima, često cele noći – na šljunkarama, u rudnicima i po šumama.“ Zato je standardno osvetljenje sada jače, duže i šire. Stig Elofson, inženjer za osvetljenje, smatra to radikalnim poboljšanjem.

„Svetlosni intenzitet novih prednjih svetala vrlo je primetan. Vožnja po mraku manje zamara vozača i povećava bezbednost svih učesnika.“

Uz sjajan izgled

Podignuta nova prednja svetla imaju kompaktnu konstrukciju koja Stiga podseća na vepra. Međutim, to nije samo zbog izgleda. Robustnija su i pouzdanija. Nova halogena svetla mogu da izdrže vibracije na terenu na kome bi vas bolela svaka kost. Što je provereno u brazilskoj džungli.

„U teškim uslovima dobra prednja svetla vam pomažu da ne oštetite kamion. A sve što vas tera da zaustavite kamion, smanjuje vam produktivnost“, kaže Hana Degerman.

Prednja svetla na kamionu Volvo FMX

U mraku kao po dnevnom svetlu

Opcionalna biksenonska prednja svetla imaju vrhunske performanse i posebno su dobra za starije vozače umornih očiju, kaže Stig Elofson. „Imaju dvostruko jači intenzitet od halogenih svetala i potpuno drugačiju temperaturu boje – kao da vozite po dnevnom svetlu“, kaže Stig Elofson. Lice mu sija od sreće. „Sa njima se možete voziti zauvek“. Čak su i novi biksenonski moduli otporniji na vibracije.

Testiranje kabine ljuljanjem

Da bi simulirala radni vek pri vožnji po kolotrazima, grebenima i rupama, firma Volvo je napravila sopstveni model vibracija. Pri testiranju kabine ljuljanjem primenjuje se ovaj pakleni program za nova prednja svetla tokom 300 radnih ciklusa. Biksenonska svetla su prošla ovaj test uz blagoslov Stiga Elofsona. „Komponente su izdržale test i na kraju izgledale kao nove“, uzvikuje on.

Pametno korišćenje LED tehnologije

Dve varijante su uglavnom iste, s tim što biksenonski modul jednostavno zamenjuje donje od dva halogena svetla. Time se dobijaju i kratko i dugo svetlo, ali se dugo svetlo dopunjuje gornjim halogenim modulom.

Dnevna svetla za vožnju su prepoznatljive svetlosne trake sa LED diodama u obliku slova V. Donji deo je žuta svetlosna traka koja služi kao pokazivač pravca. Kada ona svetli, preostali deo svetlosne trake sa LED diodama je prigušen, pa je pokazivač pravca jasniji. To što je ovo rešenje jedinstveno manje je važno Hani Degerman koja vidi njegovu praktičnu prednost: dve sijalice manje koje kupac mora da zameni.

Mreže štite svetla

Štitnici prednjih svetala su fabrički montirani, ali izmenljivi. Vozač može lako da pređe sa putne na terensku verziju. Vrlo su izdržljivi jer su ojačani čelikom. Sitna mreža na terenskoj verziji sprečava da kamenčići udare u staklo. Koliko je, međutim, čvrsta? Da li zaustavlja nešto veće?

Hana Degerman

+„Ne zaustavlja kengura“, odgovara Stig Elofson, „ali ćemo prodavati mnogo manje zamenskih delova kupcima koji ih budu koristili u žbunastim predelima.“

Efekat vidljivosti

Ne zna se da li će nova svetla biti dovoljno efikasna da firma postigne cilj po pitanju vidljivosti. Hana Degerman misli da hoće. „U odnosu na sve druge kamione, FMX ima podjednako dobro ili bolje osvetljenje.“

Ovde proučite nova i unapređena prednja svetla

10
Prednja svetla