Član družine. Brez dvoma.

Pri Volvo Trucks se držimo prepričanja, da ima vsak član družine pravico do svoje lastne osebnosti. To prepričanje izdaja tudi zunanjost kabine Volva FL, in sicer v pozitivnem smislu. Najmanjši član družine je drzen in ponosen – ob tem pa nezmotljivo pripadnik družine Volvo Trucks. To pomeni varnost, zmogljivosti in zanesljivost. Vse to zavito v res privlačno embalažo..


Sprednji del novega Volva FL

Razpoznaven že kilometer stran.

Značilne luči LED v obliki črke V in maska motorja so najrazpoznavnejše zunanje poteze Volva FL. Prestižni emblem Volvo je zdaj nameščen višje na čelnem delu kabine, bliže vozniku.

Oglejte si tehnične podatke kabin


Robustna in varna

Robustna, varna zunanjost.

Kot si verjetno že sami mislite, je Volvo FL prestal najstrožje teste, ki zagotavljajo, da je najvarnejši tovornjak na svetu v svojem razredu. Z izvedbo enkratnih švedskih testov udarne trdnosti kabin zajamčimo najvišjo raven zaščite na cesti. Ti testi so najstrožji varnostni testi na svetu, zasnovani tako, da ponazarjajo sile pri različnih vrstah prometnih nesreč.


Varčevanje goriva

Zmanjšan zračni upor varčuje gorivo.

Zunanjost kabine Volva FL je zasnovana aerodinamično, rahle zaokrožitve vogalov zmanjšujejo zračni upor. To zagotavlja manjšo porabo goriva, obenem pa izboljšuje vozne lastnosti.


Trakovi 4x4

Poudarite videz silaka

Naj vaš tovornjak 4×4 izstopa iz množice s kabino, okrašeno z robatimi trakovi 4×4, zasnovanimi posebej za novi Volvo FL. Zanesljiv način, kako pokažete, da je vaš Volvo FL nekaj posebnega.


Sprednja podletna zaščita

Podletna zaščita rešuje življenja.

Volvo je bil prvi med proizvajalci, ki je uvedel sprednjo podletno zaščito, dolgo pred tem, ko je postala obvezna. Sprednja in zadnja podletna zaščita, katerih namen je kar najbolje zaščititi druge uporabnike ceste, preprečujeta, da bi manjše vozilo ob trku zapeljalo pod tovornjak in se zagozdilo pod njim.


Vstop v Volvo FL

Lahek vstop in izstop.

Da bi bilo pogosto vstopanje v kabino in izstopanje iz nje čim manj naporno, je vstop v kabino vgrajen pod kar najprikladnejšim kotom. Poleg tega imajo stopnice nedrsečo oblogo, za doplačilo so lahko osvetljene, vozniku pa olajšujejo življenje tudi priročni držaji.

Preberite več o vstopu v FL


Sprednja maska Volva FL

Maska motorja – oblikovni in funkcionalni dosežek.

Izrazita črna maska motorja z vzorcem satja omogoča boljši pretok zraka ter učinkovitejše hlajenje motorja in učinkovitejše čiščenje izpušnih plinov.

Preberite več o zasnovi FL
Galerija slik zunanjosti