Šasija Volva FL

Šasija ukrojena popolnoma po vaših potrebah

Šasija novega Volva FL je bila konstruirana z enim samim namenom: biti prilagodljiva. In res je še prilagodljivejša kot doslej. Z območjem mas od 10 do 18 ton, konfiguracijama 4×2 in 4×4 ter široko paleto izvedb in opreme je pripravljena na življenje v mestnem okolju – na vse mogoče naloge.

Višine šasije, približne

  • Low: 810–830 mm
  • Med: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
  • XX-High: 1175 mm
Medosne razdalje
  • 3,250–6,800 mm

Oglejte si popolne tehnične podatke šasije

 


Program Volvo FL

10 ton in več

Ponudba šasij za Volvo FL je zdaj razširjena z lahkima različicama za skupni masi vozila 10 in 12 ton. To pomeni široko izbiro kombinacij modelov v območju od 10 do 18 ton.

Oglejte si popolne tehnične podatke šasije

Volvo FL 4x4

Na voljo s štirikolesnim pogonom

Ali morate pri prevozih kdaj tudi zapustiti gladke mestne ulice? Izberite popolnoma novi Volvo FL 4×4. Ima dovolj oprijema in proste višine nad tlemi, da je zlahka kos slabšim cestam in brezpotjem. Idealna rešitev za servisne tovornjake in namenske tovornjake javnih služb. 

Preberite več o Volvu FL 4×4


Po meri narejena šasija Volva FL

Standardno ali po meri.

Pri naročilu Volva FL lahko izbirate med standardno razporeditvijo elementov na šasiji ali razporeditvijo, prilagojeno vašim potrebam. Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje (VBI) skrajšajo čas za namestitev nadgradnje in zagotovijo, da bo vaš tovornjak v najkrajšem času popolno opremljen za prevoze.


Šasija Volva FL, pogled od zgoraj

Preprosto nameščanje nadgradnje.

Da bo delo izdelovalca nadgradnje še lažje, je mogoče okvir šasije opremiti z nosilci za nadgradnjo. Naročiti je mogoče tudi kombinacije nosilcev za posebne zahteve in poljubne nadgradnje.

Preberite več o prilagodljivosti šasije


Ikona servisa

Sprednje osi ne potrebujejo vzdrževanja.

Na voljo so različne sprednje osi različnih nosilnosti, od 4,0 do 7,1 tone, od katerih nobena ne zahteva posebnega vzdrževanja. Gnana sprednja os za Volvo FL s štirikolesnim pogonom ima nosilnost 5,6 tone.


Volvo FL, pogled od strani

Izbira vzmetenja.

Glede na osne obremenitve so tako pri sprednjih kot pri zadnjih oseh na voljo različne izvedbe vzmetenja: zračno vzmetenje, listnate vzmeti ali njune kombinacije.


Velikosti platišč Volva FL

Velikosti platišč.

Za modele Volvo FL so na voljo tri velikosti platišč. Za lažje različice z motorjem D5K so namenjena platišča velikosti 17.5" ali 19.5", pri težjih različicah s šestvaljnim motorjem D8K pa lahko izbirate med platišči 19.5" in 22.5".


Volvo FL za pometanje ulic

Pripravljen za pometanje ulic.

Zdaj lahko za Volvo FL naročite šasijo, tovarniško opremljeno za pometanje ulic. Vso opremo šasije lahko prestavimo (proti zadnji steni kabine in v območje okvira šasije), s čimer naredimo prostor za nadgradnjo, kakršno potrebujete.

Oglejte si popolne tehnične podatke


Hitro in varno odzivanje zavor

Hitro in varno odzivanje zavor.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Sistem EBS (elektronsko upravljani zavorni sistem) s kolutnimi zavorami zagotavlja krajši odzivni čas in varnejše zaviranje, pa tudi zmanjšuje obrabo zavornih oblog. Sistem vključuje funkcije, kot so ABS, zapora diferenciala in kombiniranje zavor.


Elektronsko upravljano vzmetenje

Preprosto, hitro natovarjanje.

Višino šasije lahko pri zračnem vzmetenju s sistemom elektronsko upravljanega vzmetenja (ECS) upravljate s stikali na armaturni plošči in prilagodite višino tovornjaka nakladalni ploščadi.