Novi Volvo FL.
Malček je novi velikan.

Kompakten, gibčen pri manevriranju in zdaj na voljo za več vrst prevozov kot kdajkoli po zaslugi razširjene ponudbe štirivaljnih motorjev in možnosti štirikolesnega pogona. Ko iščete tovornjak, ki bo enako doma v gostem mestnem prometu in na makadamu, si je težko predstavljati tovornjak, ki bi prekosil novega Volva FL.


Novi Volvo FLIn kaj je tisto, zaradi česar je novi Volvo FL najboljša prevozna rešitev za distribucijo za vas kot prevoznika posameznika ali malo podjetje? Kakšni so prvi vtisi? Ugotovili boste, da ima skladno z Volvovo tradicijo popolnoma na novo oblikovan sprednji del – njegov sijajni videz in klasični vtis kakovosti Volvo pa izžarevata ugodno sporočilo o vas in vašem podjetju.

Izberite idealno težo zase

Med razširjeno ponudbo konfiguracij laže kot kdajkoli najdete Volvo FL, natančno ukrojen po vaših potrebah glede mase, nosilnosti in zmogljivosti. Če se odločite za štirivaljni motor D5K, dobite tovornjak, ki bo od 200 do 500 kg lažji od primerljivega vozila s šestimi valji. Zdaj je na voljo za skupne mase od 10 ton naprej.

Na novo zasnovan sedež prispeva k varnosti.
Voznikov sedež v Volvu FL

Vaše območje varnosti

Notranjost novega Volva FL spada med najvarnejša okolja v svetu tovornjakov. Za voznikovo varnost poleg priznane varnostne kabine Volvo še bolj kot doslej poskrbi novi program sedežev. Ob vrhunski ergonomiji in domiselnih rešitvah pri opremi notranjosti bodo vaši delovniki ugodnejši in vaše delo učinkovitejše.

Nova zasnova prednjega dela in dnevni žarometi LED.
Dnevni žarometi LED

Učinkovitost v gibanju

Za novi 12-tonski Volvo FL lahko izberete motor iz novega programa, pri menjalnikih pa izbirate med ročnim, samodejnim I-Sync ali samodejnim. Tovornjak seveda v celoti izpolnjuje zahteve predpisov Euro 6, in to brez povečanja porabe goriva ali novih zahtev glede servisnih intervalov. Mestna distribucija, odvoz smeti in vrsta drugih zahtevnih del bodo zdaj še lažji po zaslugi Volva FL, malega tovornjaka z velikimi ambicijami.

2
Povzetek