Volvo FH
Mästaren på de
långa rutterna

Volvo FH Classic

Fjärrtransporter ställer unika krav på lastbilarnas egenskaper och prestanda. Drivlina, säkerhet och komfort i världsklass gör Volvo FH mer än kapabel att möta dem. Mil efter mil erbjuder Volvo FH samma höga körbarhet. Det är en bränslesnål lastbil som hanterar fjärrtransporter både snabbt och lönsamt. Dessutom är det en perfekt anläggningslastbil.
Volvo FH D13C

Effekt som känns

Den nya drivlinan i Volvo FH – en D13C-motor kombinerat med I-Shift-växellåda – levererar en massiv effekt. Samtidigt kan den minska förbrukningen med upp till tre procent jämfört med föregångaren. Den finns även i en EEV-certifierade version.

Säkerhet

Säkerheten först!

En Volvolastbil ska alltid vara ett föredöme i säkerhet och Volvo FH är inget undantag. Rullbälten med sensorer känner av plötsliga rörelser och en SRS-krockkudde (tillval) ger gott skydd på förarsidan. Dessutom finns det en uppsjö av hjälpsystem för föraren att välja mellan, som alla utformats för att minska olyckrisken.

Komfort

Förstaklass för lastbilsförare

Oavsett vilken hytt i FH-serien du väljer får du en arbetsplats som utformats för att ge högsta komfort. Får vi ändå föreslå att tittar lite extra på Globetrotter XL-hytten? Som namnet antyder är den stor i alla avseenden. Ståhöjd, invändigt utrymme, sovmöjligheter... listan är lång.

Bästa anledningarna att köpa en Volvo FH

Sök efter en återförsäljare

Är du intresserad av att köpa en Volvo FH? Det bästa sättet att hitta den rätta transportlösningen för dig är att tala med någon som kan allt om processen att köpa och äga en Volvolastbil. Tillsammans kan ni finslipa kravspecifikationen, hitta en bra finansieringslösning och det serviceavtal som passar bäst för din bil när den väl är i drift.

Volvo FH kan levereras i följande konfigurationer

Hytter Motorer Växellådor Bakaxlar
Volvo FH hytter Volvo FH motorer Volvo FH växellådor Volvo FH bakaxlar
Daghytt

Sovhytt

Globetrotterhytt

Globetrotter XL-hytt
D13C (420, 460, 500 eller 540 hk)
I-Shift

Manuell växellåda

Powertronic (automatisk)
Enkel reduktion

(Godkänd tågvikt: 44–70 ton)Navreduktion (Godkänd tågvikt: 70–100 ton)För tågvikter över 60 ton krävs ett dispensgodkännande.