Volvo FH16
De tunga
transporternas
mästare

Volvo FH16 Classic

Var ska vi börja beskriva FH16? Låt oss säga så här – FH16 750 ger uttryck för allt vårt lastbilskunnande och lite till. Siffran 750 brukar väcka uppmärksamhet. Men den säger inte allt. Det finns ju även 3 550 Nm vridmoment att räkna med. Det är en siffra som verkligen låter tala om sig. 90 procent av vridmomentet är tillgängligt inom några få sekunder och garanterar upplevelser av det svåröverträffade slaget. Drivlinan i Volvo FH16 750 gör den till en perfekt lastbil för tunga transporter på byggplatser och i fjärrtrafik. Och till en lastbil som erbjuder en fulländad körupplevelse.

D16-motorn i Volvo FH16

Imponerande drivlina

D16-motorn på upp till 750 hk ger fler hästar under huven än du kunnat drömma om och ett massivt vridmoment exakt när du behöver det. Trots sin enorma effekt är lastbilen anmärkningsvärt bränslesnål. D16-motorn finns även i en EEV-certifierade version.  Fulländad körupplevelse

Den fulländade körupplevelsen

Vi har inte sparat in på något när det gäller FH16. I den här lastbilen är allting lite bättre – både invändigt och utvändigt. Den är byggd för extrema förhållanden och drar tung last i backig terräng till synes utan ansträngning. Precis som det är tänkt.Säkerheten först!

Säkerheten först!

En Volvolastbil ska alltid vara ett föredöme i säkerhet och Volvo FH16 är inget undantag. Rullbälten med sensorer känner av plötsliga rörelser och en SRS-krockkudde (tillval) ger gott skydd på förarsidan. Dessutom finns det en uppsjö av hjälpsystem för föraren att välja mellan, som alla utformats för att minska olyckrisken.

Bästa anledningarna att köpa en Volvo FH16

Sök efter en återförsäljare

Är du intresserad av att köpa en Volvo FH16? Det bästa sättet att hitta den rätta transportlösningen för dig är att tala med någon som kan allt om processen att köpa och äga en Volvolastbil. Tillsammans kan ni finslipa kravspecifikationen, hitta en bra finansieringslösning och det serviceavtal som passar bäst för din bil när den väl är i drift.

Volvo FH16 kan levereras i följande konfigurationer

Hytter Motorer Växellådor Bakaxlar
Volvo FH16 hytter Volvo FH16 motorer Volvo FH16 växellådor Volvo FH16 bakaxlar
Sovhytt
Globetrotterhytt
Globetrotter XL-hytt
D16G (540, 600, 700 eller 750 hk)
I-Shift
Manuell växellåda
Enkel reduktion
(Godkänd tågvikt: 44–70 ton)

Navreduktion
(Godkänd tågvikt: 70–200 ton)

För tågvikter över 60 ton krävs ett dispensgodkännande.