”Ju mer du använder den, desto snyggare blir den”

Nya Volvo FMX är mycket mer robust och det syns på den. Man kan säga att formspråket är väldigt ärligt. Det framhäver lastbilen precis så som den är: ett oerhört kraftfullt och hållbart verktyg.

Mannen som ansvarar för exteriör design på Volvo Lastvagnar heter Asok George. Han har fingertoppskänsla när det gäller att förmedla Volvos varumärke visuellt.

”Volvo FMX är en anläggningslastbil som uttrycker det robusta på Volvos unika sätt. Den har precis rätt attityd i stenbrott eller gruvor. Men samtidigt är den sofistikerad och smälter in på flygplatser eller i städer där det är mycket folk som rör sig. Uttrycket är lätt att tycka om och ger den där rätta Volvokänslan.”

Vi har tagit bort allt som inte tillför något av värde

Hur kommer ärligheten till uttryck?

”Alla de vanliga FMX-elementen finns där. De har bara vidareutvecklats och förbättrats. Kofångaren är kraftigare och större. Samma sak gäller stötfångarna på hörnen, som även fått fästkomponenter med ny design och placering som gör dem lättare att byta ut. Det centrala bogserfästet göms inte längre bakom plastpaneler, och de nya strålkastarna sitter högre upp, där de inte är lika utsatta.”

Volvo FMX – hörnstötfångare

Framhäver i stället för att dölja

Alla exponerade fästkomponenter har fått en framträdande design. Tanken är att ge funktionaliteten i sig ett mervärde. Om någon av hörnstötfångarna eller delar av karossen måste bytas ut ska det gå snabbt och lätt. Bland de övriga visuella förändringarna hittar vi även ett större järnmärke och ett formgjutet snedstreck. Men vilken betydelse har allt det här i praktiken?

Byggd för arbete

”De som kör Volvo FMX är specialister inom sina områden. De värdesätter allt som hjälper dem att göra ett bättre jobb. Den robusta konstruktionen kommer att hjälpa dem att få mer gjort, med färre störningar längs vägen. Det är klart att lastbilen kommer att få både repor och bucklor ute på fältet. Men det tror jag bara kommer att göra den ännu snyggare. Det är som med ett par jeans – ju mer du använder dem, desto snyggare blir de.”

Asok George

Högt och lågt

Lastbilen ger ett kraftfullt intryck. Hyttens låga front är faktiskt 40 millimeter högre och den främre hasplåten framhäver den förbättrade markfrigången. De nya strålkastarna har Volvos V-formade LED-design, precis som på de andra nya Volvolastbilarna. Men på nya Volvo FMX har de en egen, mer kompakt karaktär.

Avslutande ord

Innan vi går delar Asok George med sig av några sista tankar.

”Volvos första FMX blev en designikon inom anläggningssegmentet. Nu, bara tre år senare, höjer vi ribban ännu mer. Vi ändrar spelreglerna – igen.”

Läs mer om hur en äkta anläggningslastbil ser ut

1
Design