AdBlue

AdBlue: veilig te verwerken, gemakkelijk op te slaan

In vergelijking met diesel neemt AdBlue weinig ruimte in beslag. Bij een mengverhouding van 4% is op 1000 liter diesel slechts 40 liter AdBlue vereist. Het AdBlue-verbruik staat altijd in vaste verhouding tot het brandstofverbruik.

Tanks voor AdBlue zijn leverbaar met een inhoud van 30 tot 120 liter. De tanks zijn gemaakt van RVS of kunststof. AdBlue is ook leverbaar in kunststof jerrycans die net zo kunnen worden vervoerd als jerrycans voor reservebrandstof.

Hoge kwaliteit in overeenstemming met de normen
AdBlue is een kleurloze en niet-gevaarlijke vloeistof. AdBlue voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en aan DIN-norm 70070. De vloeistof bestaat uit een oplossing van 32,5% urea in gedemineraliseerd water. De concentratie van 32,5% is gekozen omdat dit de ideale verhouding is met betrekking tot het vriespunt, dat op -11 graden Celsius ligt.

Een natuurlijk bestanddeel in de natuur
Bij de SCR-technologie wordt een additief (AdBlue) ingespoten in de uitlaatgassen voordat deze door een SCR-katalysator worden geleid. In de katalysator worden de stikstofoxiden omgezet in onschadelijk stikstofgas en waterdamp. Stikstofgas en waterdamp zijn stoffen die van nature in onze dampkring voorkomen.

De werkzame stof in AdBlue, urea, wordt gewonnen uit aardgas. Urea is een uit witte kristallen bestaand poeder dat van nature in het milieu voorkomt. Het is een stabiele en niet-giftige stof waarvoor geen beperkingen gelden wat betreft opslag of transport.

Betere beschikbaarheid
Volvo werkt met toonaangevende chemische en oliebedrijven samen aan intelligente oplossingen voor een distributienetwerk en de verwerking van AdBlue. Er is een groot aantal leveranciers dat nu al complete tanksystemen en apparatuur kan leveren.

Tot de infrastructuur voor AdBlue volledig is voltooid, zullen de Volvo-dealers een praktisch en kostenefficiƫnt systeem bieden voor de levering van AdBlue. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie over de beschikbaarheid van AdBlue in uw regio.