I-Shift-versnellingsbak

I-Shift. Vergeet de versnellingsbak. Focus op rijden.


I-Shift-versnellingshendel

Zorgt voor gemoedsrust. En laat uw linkervoet rusten.

Rijden met I-Shift is een waar genot. Zonder het koppelingspedaal kunt u veilig ontspannen en u op de andere twee pedalen concentreren. I-Shift maakt gebruik van ingebouwde intelligentie om in elke situatie snel en automatisch de juiste versnelling te kiezen. De software staat garant voor een schakelgedrag waar zelfs de beste chauffeurs niet aan kunnen tippen. Maar als u zelf meer te zeggen wilt hebben, dan kan dat. Met de knoppen op de keuzehendel kunt u ook handmatig schakelen.

 

I-Shift dash-mounted gear control

Een onverwachte optie. I-Shift zonder versnellingshendel.

Daarom biedt de nieuwe Volvo FH u nu de optie om de hendel helemaal weg te laten en deze te vervangen door vier schakelaars op het dashboard.
Door die waardevolle extra ruimte kunt u zich wat makkelijker bewegen in de cabine. 

 

Bespaar brandstof met I-Shift

Bespaar brandstof met I-Shift. The money will roll right in.

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen. Allereerst zijn de interne energieverliezen erg laag - lager zelfs dan bij de handgeschakelde versnellingsbakken. Maar de elektronica maakt pas echt het verschil. Bij het rijden in de Economy-modus wordt elke schakeling exact getimed om de motor met het meest efficiënte toerental te laten draaien

En dan hebben we nog I-Roll. Een unieke functie die er bij afdalingen voor zorgt dat de motor automatisch wordt ontkoppeld om gebruik te maken van de bewegingsenergie van de truck in plaats van brandstof. Het resultaat? Tot 2% lager brandstofverbruik.

I-See voor I-Shift

I-See. Onbekende wegen zijn verleden tijd.

I-See gaat letterlijk nog een stap verder met de intelligentie van I-Shift. Deze revolutionaire softwarevoorziening maakt gebruik van het geïntegreerde GPS om de reeds gereden wegen te onthouden en die op te slaan in een database waarvan andere trucks gratis gebruik kunnen maken. Met behulp van deze informatie kan I-Shift niet alleen de op dat moment beste versnelling kiezen, maar zich ook al voorbereiden op wat nog komen gaat. Alsof er een ervaren copiloot naast u zit, die elk gedeelte van de weg uit zijn hoofd kent. I-See levert een extra brandstofbesparing tot 5% op (wanneer I-Cruise de hele tijd is ingeschakeld).

Lees meer over I-See

I-Shift voor zware toepassingen

De versterkte I-Shift. Voor zware toepassingen.

Wanneer u onder extreem zware omstandigheden rijdt, zult u de versterkte I-Shift waarderen. Die is speciaal ontwikkeld voor omgevingen met veel hellingen met stijgingspercentages van meer dan 10% of met zeer ruw terrein. Er zijn gewoonweg minder redenen dan ooit om voor een handgeschakelde versnellingsbak te kiezen. De versterkte versnellingsbak wordt standaard geleverd op de Volvo FH16.

 

Zo werkt I-Shift

Zo werkt het.

Het lijkt misschien vreemd. Onder de oppervlakte van I-Shift, het boegbeeld van moderne transmissies, schuilt een ouderwetse ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak. (Vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen.) Maar uiteraard omvat I-Shift veel meer dan dat. Het geheim zit in de intelligente elektronische regeleenheid. Deze regelt het pneumatische systeem dat de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Doordat constant informatie wordt ontvangen, zoals over de snelheid van het voertuig, de acceleratie, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel, kan elke schakeling met extreme precisie worden uitgevoerd. De intelligente elektronische regeleenheid communiceert bovendien met de motor, die op zijn beurt het toerental en het motorremeffect aanpast voor snel en soepel schakelen.

I-Shift-reeks

 

Type Hoogste versnelling Motorkoppel (Nm) Maximaal toelaatbaar treingewicht (ton)
AT2412E Direct 2400 44
AT2612E Direct 2600 60
ATO2612E Overdrive 2600 60
AT2812E Direct 2800 44/52
ATO3112E Overdrive 3150 60
ATO3512E Overdrive 3550 60

 

Hoe ziet uw favoriete I-Shift eruit?

Met behulp van de software kan I-Shift op uw rijomstandigheden worden afgestemd.

I-Shift-software – Distribution & Construction

Distribution & Construction
Past de werking van de versnellingsbak aan voor distributie- en bouwtaken. Omvat onder andere functies die de chauffeur helpen bij het starten en manoeuvreren in kleine ruimtes.
I-Shift-software – Fuel Economy

Fuel Economy
Omvat intelligente functies voor een laag brandstofverbruik. Dit maakt het programmapakket ideaal voor internationaal transport.

 
I-Shift-software – Fuel Economy met I-See

Fuel Economy met I-See
Voegt I-See, inclusief I-Cruise, toe aan het Fuel Economy-pakket, voor een nog grotere brandstofbesparing. 
I-Shift-software – Zwaar transport

Zwaartransport
Optimaliseert I-Shift voor hoge treingewichten (> 85 ton).
     
Heavy Duty Transport met I-See

Zware transporten met I-See.
Voegt I-See, inclusief I-Cruise, toe aan het Heavy Duty Transport-pakket, voor een nog grotere brandstofbesparing. 

De volledige pakketinhoud weergeven