Brandstof besparen met de nieuwe Volvo FH

Brandstof besparen. Brandstofbesparing tot 11%.

Het verlagen van de brandstofkosten en de emissies zou niet moeilijk moeten zijn. Daarom hebben we onze meest efficiënte brandstofbesparende opties in twee pakketten gebundeld. Eén met truckvoorzieningen. Eén met services. Samen kunnen ze uw brandstofkosten met maximaal 11% verminderen. Hier leest u hoe.
LH Fuel-voertuigpakket

LH Fuel-voertuigpakket
  I-See, inclusief I-Cruise
Motoruitschakeling bij stationair draaien
Dynamo van 24 V, 150 A
Koppelbare 2-cil. luchtcompressor (900 l/min)

 

LH Fuel-servicepakket

LH Fuel-servicepakket
  Brandstofadvies
Dynafleet Fuel & Environment
Chauffeursopleiding: Zuinig rijden
 I-See. De vooruitziende copiloot.
I-See onthoudt de wegen die u heeft afgelegd. Wanneer u een bekende route rijdt, regelt I-See het schakelen en de snelheid om maximaal gebruik te maken van de bewegingsenergie van de truck. Dit leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing. Lees meer over I-See

Motoruitschakeling bij stationair draaien. Bespaar brandstof bij stilstand.
Een slimme functie waarmee u brandstof kunt besparen doordat de motor na tweeënhalve minuten stationair draaien automatisch wordt uitgeschakeld.

Dynamo van 24 V, 150 A. Meer vermogen voor minder brandstof.
Een zeer energiezuinige dynamo die minder brandstof nodig heeft om de accu´s te laden. Vooral nuttig als u veel vermogen verbruikt, bijvoorbeeld wanneer u in de cabine overnacht.

Koppelbare luchtcompressor. Geen onnodige druk.
De luchtcompressor wordt automatisch ontkoppeld wanneer deze niet nodig is. Hierdoor wordt het brandstofverbruik verlaagd.
  Brandstofadvies
Biedt u toegang tot onze Fuel Management coaches - ware experts in het verlagen van het brandstofverbruik. Elke maand sturen zij u uitgebreide brandstofrapporten met persoonlijk advies over mogelijke verbeteringen. Meer advies krijgt u via de specifieke helpdesk, maar u kunt zich ook aanmelden op de website voor praktische tips en inspiratie. Lees meer over Brandstofadvies

Dynafleet Fuel & Environment
Met het wagenparkinformatiesysteem van Volvo kunt u het brandstofverbruik in realtime vanuit het kantoor in de gaten houden via een intuïtieve webinterface. Analyseer trends en ontdek waar ruimte is voor verbetering aan de hand van geïntegreerde rapporten over brandstof, het gedrag van de chauffeur en de impact op het milieu.

Chauffeursopleiding: Zuinig rijden
Bekwame chauffeurs kunnen een enorme invloed op het brandstofverbruik hebben. Zuinig rijden is een cursus die helemaal in het teken staat van slim rijden en brandstof besparen.
Pictogram Dynafleet App

Dynafleet App.

Wilt u zien hoe zuinig u met brandstof bent omgesprongen bij uw laatste rit? Alles wat u nodig heeft, zijn Dynafleet en een smartphone of een tablet. Download de App als handig hulpmiddel om uw vaardigheden te verbeteren. U kunt ook de uitdaging met uw collega´s aangaan.

Download de Dynafleet-app op Appstore
Download de Dynafleet-app op Google Play