Volvo FMX met I-Shift

I-Shift. Niet alleen slim maar nu ook sterker.

Ontspannen rijden, een laag brandstofverbruik en eenvoudig manoeuvreren dankzij schakelsoftware met een groot aantal intelligente functies. Het is een genot om te rijden met de geautomatiseerde I-Shift-transmissie. Nu is deze eindelijk beschikbaar voor de meest uitdagende rijomstandigheden.


I-Shift ook voor AWD

Zorgt voor gemoedsrust.
En laat uw linkervoet rusten.

Rijden met I-Shift is een waar genot. Zonder het koppelingspedaal kunt u veilig ontspannen en u op de andere twee pedalen concentreren. I-Shift maakt gebruik van ingebouwde intelligentie om in elke situatie snel en automatisch de juiste versnelling te kiezen. De software staat garant voor een schakelgedrag waar zelfs de beste chauffeurs niet aan kunnen tippen. Maar als u zelf meer te zeggen wilt hebben, dan kan dat. Met de knoppen op de keuzehendel kunt u ook handmatig schakelen.

Nu is I-Shift ook een optie voor AWD-trucks.

Lees het artikel met Astrid Drewsen over de uitbreiding van het I-Shift-aanbod

Bespaar brandstof met I-Shift

Bespaar brandstof met I-Shift.

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen. In de eerste plaats zijn de interne verliezen erg laag, lager zelfs dan bij de handgeschakelde versnellingsbakken. Maar de elektronica maakt pas echt het verschil.

Bij het rijden in de Economy-modus wordt elke schakeling exact getimed om de motor met het meest efficiënte toerental te laten draaien. En dan hebben we nog I-Roll. Een unieke functie die er bij afdalingen voor zorgt dat de motor automatisch wordt ontkoppeld om gebruik te maken van de bewegingsenergie van de truck in plaats van brandstof. Het resultaat? Tot 2% lager brandstofverbruik.

I-Shift voor zware toepassingen

De versterkte I-Shift.
Voor zware toepassingen.

Wanneer u onder extreem zware omstandigheden rijdt, zult u de versterkte I-Shift waarderen. Die is speciaal ontwikkeld voor omgevingen met veel hellingen met stijgingspercentages van meer dan 10% of met zeer ruw terrein. Er zijn gewoonweg minder redenen dan ooit om voor een handmatige versnellingsbak of de automatische Powertronic te kiezen.

Meer beschikbaarheid

Meer beschikbaarheid.

Met rijden verdient u uw geld, dat is alom bekend. Dus daarom hebben we wijzigingen aangebracht waarmee u de beschikbaarheid van uw truck kunt verhogen. We hebben het olieverversingsinterval vergroot naar 450.000 km, voor I-Shift en voor handgeschakelde versnellingsbakken. Bij I-Shift hebben we ook de levensduur van de koppeling verhoogd en de Guided Diagnostics verbeterd.

Zo werkt I-Shift

Zo werkt het.

Het lijkt misschien vreemd. Onder de oppervlakte van I-Shift, het boegbeeld van moderne transmissies, schuilt een ouderwetse ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak (vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen). Maar uiteraard omvat I-Shift veel meer dan dat. Het geheim zit in de intelligente elektronische regeleenheid. Deze regelt het pneumatische systeem dat de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Doordat constant informatie wordt ontvangen, zoals over de snelheid van het voertuig, de acceleratie, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel, kan elke schakeling met extreme precisie worden uitgevoerd. De intelligente elektronische regeleenheid communiceert bovendien met de motor, die op zijn beurt het toerental en het motorremeffect aanpast voor snel en soepel schakelen.

I-Shift-reeks

Type Hoogste versnelling Motorkoppel Maximaal toelaatbaar treingewicht
AT2412E Direct 2400 Nm 44 t
AT2612E Direct 2600 Nm 60 t
ATO2612E Overdrive 2600 Nm 60 t

Hoe ziet uw favoriete I-Shift eruit?

Met behulp van de software kan I-Shift op uw rijomstandigheden worden afgestemd.


I-Shift-software – Distribution & Construction I-Shift-software – LH en Fuel Economy

Distribution & Construction (TP-DICON)

Fuel Economy (TP-FUEC)

Past de werking van de versnellingsbak aan voor distributie- en bouwtaken. Omvat onder andere functies die de chauffeur helpen bij het starten en manoeuvreren in kleine ruimtes. Omvat intelligente functies voor een laag brandstofverbruik. Dit maakt het programmapakket ideaal voor internationaal transport.

I-Shift-software – LH en Fuel Economy met I-See

I-Shift-software – Heavy Duty Transport

Fuel Economy met I-See (TP-FUEC3)

Heavy Duty Transport (TP-HD)

Voegt I-See, inclusief I-Cruise, toe aan het Fuel Economy-pakket, voor een nog grotere brandstofbesparing. Optimaliseert I-Shift voor hoge treingewichten.
     
 Heavy Duty Transport met I-See    
 

Heavy Duty Transport met I-See

   
Voegt I-See, inclusief I-Cruise, toe aan het Heavy Duty Transport-pakket, voor een nog grotere brandstofbesparing.     

I-Shift softwarepakketten

Functies TP-BAS TP-DICON TP-FUEC TP-FUEC3 TP-HD* TP-HD3* 
Basis-schakelstrategie ● 
Performance-schakelstrategie ● 
Standaardschakelmogelijkheden ● 
Versnellingsbaktemperatuurmeter ● 
Geavanceerde schakelstrategie ● 
Launch Control ● 
I-Roll ● 
Smart Cruise Control ● 
I-See, inclusief I-Cruise   ● 
GCW-controle voor zware toepassingen ● 
 
 
Aanvullende opties  
Geavanceerde PTO-functies ● 
Uitgebreide schakelmogelijkheden met kickdown ● 
Enhanced performance – Bad roads ● 
* Alleen leverbaar voor AT2612E