6/24/2014

Nevjerovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi /CannesLions/VolvoTrucks kampanja testiranja vozila snimanih “uživo” i film The Epic Split dobili su najveće nagrade na "svjetskom šampionatu oglašavanja" u Kanu. Kampanja - demonstracija inovativnih karakteristika nove serije kamiona - ukupno je osvojila 20 nagrada, uključujući osam zlatnih i dvije prestižne Grand Prix nagrade u kategorijama Cyber i Film.

 

Tokom proljeća, Volvo Trucks kampanja, koja obuhvata filmove testiranja vozila snimane "uživo", osvojila je nekoliko najznačajnijih nagrada na raznim svjetskim takmičenjima oglašivača. S obzirom na to da je stiglo 37.000 takmičarskih prijava iz cijelog sveta, festival Kanski lavovi /CannesLions/ smatra se jednim od najvažnijih globalnih takmičenja u oblasti oglašavanja. Nagrađuje se kreativnost u komunikaciji, a pobjednike bira 300 vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti.

"Sasvim je sigurno da smo posebno zadovoljni time što je naša kampanja testiranja vozila snimanih uživo dobila pohvale u jednoj takvoj globalnoj areni, kao i u direktnoj konkurenciji protiv najvećih svjetskih proizvođača robe široke potrošnje. To pokazuje izuzetan karakter kampanje, da filmovi o kamionima - distribuirani samo preko Interneta - mogu dobiti ovakvu vrstu priznanja. Pokazali smo da možemo napraviti vrhunsku komunikaciju o ‘business-to-business' proizvodima", kaže PerNilson /Nilsson/, direktor Sektora za odnose sa javnošću u kompaniji VolvoTrucks.

Kampanja se sastoji od šest filmova testiranja vozila snimanih "uživo" za YouTube, koji na spektakularan način prikazuju inovativne karakteristike nove serije kamiona. Film The Epic Split sa Žan-Klod Van Damom imao je najveći odjek, s obzirom na to da je pregledan više od 73 miliona puta na YouTube kanalu.

Kanski lavovi za kampanju

- Grand Prixu kategoriji Cyber

- Grand Prixu kategoriji Film

- Zlatna u kategoriji Film/Craft

- 3 zlatne u kategoriji Cyber

- Zlatna u kategoriji PR

- Zlatna u kategoriji Direct


- Zlatna u kategoriji Promo&Activation

- Zlatna u kategoriji Integrated

- Srebrna u kategoriji PR

- Srebrna u kategoriji Titanium

- dvije srebrne u kategoriji Media

- 3 srebrne u kategoriji Film/Craft

- dvije bronzane u kategoriji Cyber

- bronzana u kategoriji Film/Craft

Ovde možete pogledati sve video snimke koji su se pojavili na Internetu:

http://www.youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10&feature=share&list=PLKFJ3tQvdojTHq0Zw0PUYtDTjGqi93bPe  

  

Rezultati reklamne kampanje

-Filmovi su pregledani više od 100 miliona puta na YouTubeu, a proslijeđeni su drugim osobama skoro osam miliona puta.

- U medijima širom svijeta bilo je više od 20.000 tekstova o filmovima.

-Procjenjuje se da ovakav nivo publiciteta vrijedi 126 miliona eura (172,6 miliona dolara) u ekvivalentnoj vrijednosti oglasnog prostora.

- Prema istraživanju, skoro polovina kupaca kamiona koji su pogledali ove filmove izjavila je da sada postoji veća vjerovatnoća da će sljedeći put izabrati Volvo prilikom kupovine kamiona.

- The Epic Split je najgledanija reklama industrije motornih vozila na YouTubeu i ima više od 73 miliona pregleda.

- Samo jedan dan nakon objavljivanja, The Epic Split je postao video snimak koji je najviše puta na svijetu proslijeđen drugim osobama.

24.6.2014.

Za dodatne informacije molimo kontakirajte:

Aleksandra Marković-Trajkovski, Volvod.o.o, telefon +381 22 366 614, e-mail aleksandra.markovic-trajkovski@volvo.com.

Video materijal za emitovanje koji prati ovo saopštenje i ostale informacije, potražite na http://www.thenewsmarket.com/volvotrucks

Fotografije i filmovi nalaze se u galeriji fotografija i filmova kompanije VolvoTruckshttp://images.volvotrucks.com/

VolvoTrucks nudi kompletna transportna rešenja za profesionalne i poslovne klijente. Kompanija nudi širok asortiman kamiona, od srednje-teških do teških. Podrška klijentima je obezbeđena preko globalne mreže od 2.100 prodavaca i servisa u više od 140 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 14 država širom planete. U 2013. godini kompanija VolvoTrucks je isporučila više od 116.000 kamiona širom sveta. VolvoTrucks je deo Volvo Group, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i pogonskih sistema za primenu u pomorskoj i drugim industrijama. Grupa takođe nudi rešenja za finansiranje i servis. Poslovanje kompanije Volvo se zasniva na istrajnoj brizi o kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.

Nevjerovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi /CannesLions/ image/x-png 1.1 MB
Nevjerovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi /CannesLions/ image/x-png 1.2 MB
Nevjerovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi /CannesLions/ image/x-png 879.9 KB
Nevjerovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi /CannesLions/ image/x-png 725.5 KB
Nevjerovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi /CannesLions/ image/x-png 673.2 KB
Nevjerovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi /CannesLions/ image/x-png 598.6 KB
nazad

Dobro došli u Volvo Trucks

Želite li da vas obavještavamo preko e-pošte i/ili mobilnog telefona o novim publikacijama na domaćoj stranici Volvo? Molimo da upišete ime, kompaniju, e-adresu i/ili broj mobilnog telefona.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ispunjavanjem podataka omogućavate kompaniji Volvo Trucks da sprema vaše lične podatke i da ih koristi u skladu sa upitnikom.