Volvo FH

Novi lider u prevozu na duge relacije. Za nenadmašnu udobnost vozača i ekonomičnost rada.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 ili 10×4

D13 ili D16 (od 420 do 750 KS)

Ne razumijete? Pritisnite ovo dugme.

Sada širom Evrope možete odmah dobiti pomoć na svom jeziku. Standardna na  modelu Volvo FH, ova pametna nova tehnologija povećava sigurnost vozača i smanjuje prekide u radu prevoznika. Ako nešto krene pogrešnim tokom, samo pritisnite dugme: pomoć je uvijek u blizini.

Svakom kamionu mogu se desiti nezgode kao što su kvar, bušenje gume ili lom vjetrobranskog stakla. Međutim, ako je u pitanju Volvo, niste sami. Pomoć sada stiže brže nego prije.

"Ne vrijedi poricati – kvarovi se ne mogu u potpunosti izbjeći. Ono što mi možemo da uradimo je da što lakše pružimo pomoć kada zatreba. Volvo Action Service On Call samo tome služi. Pritisnite dugme VAS i služba za pomoć će ubrzo krenuti na put", kaže Christian Gustavsson, direktor za servisne usluge kompanije Volvo Trucks.

"Služba za pozive odmah zna vašu tačnu lokaciju"

Služba za pomoć govori vaš jezik

Kada vozač pritisne dugme, poziv se automatski prosljeđuje službi za pozive u okviru Volvo Action Service, koja vozača povezuje sa operaterom koji govori njegovim jezikom. Operater odmah dobija informacije o kamionu koji ga poziva i o tome gdje se nalazi.

Vozač može tačno objasniti šta mu se desilo. Šifre grešaka sačuvane u kamionu i ovo objašnjenje pomažu radionici da se odmah upozna sa problemom. Zastoji su skupi – radni učinak je vrlo bitan za profitabilnost.

"Pošto VAS služba za pozive odmah dobija tačne informacije, vozilo se često može osposobiti za rad mnogo prije nego što se mislilo. Vozača takođe dodatno smiruje to što treba samo da pritisne dugme da bi pozvao pomoć", kaže Christian Gustavsson.


Volvo Action Service On Call – brza pomoć kada vam je najpotrebnija.
Volvo Action Service On Call

Osam minuta kraći zastoji

"Velika prednost je u tome što služba za pozive odmah zna tačnu lokaciju kamiona. Vozaču prosječno treba osam minuta da objasni gdje se kamion nalazi. Vrijeme je dragocjeno u slučaju kvara. Kada vozač pritisne dugme VAS, za to je potrebna sekunda jer je ugrađen GPS", kaže Christian Gustavsson.

Ovo dugme uliva sigurnost i u drugim situacijama. Volvo Action Service može pomoći vozaču kome je pozlilo ili koji mora brzo da stigne kući zbog hitne porodične situacije. Može mu pomoći čak i oko iznajmljivanja drugog vozila ili prikolice dok traje popravka.

Volvo Action Service radi 24 sata na dan, 365 dana u godini. Mrežu čini preko 1100 radionica u Evropi. Ne morate dugo čekati na pomoć, bez obzira na lokaciju ili doba dana. Svako ko vozi Volvo FH može pozvati Volvo Action Service.
8
Zaštita i sigurnost