Volvo FH

Novi lider u prevozu na duge relacije. Za nenadmašnu udobnost vozača i ekonomičnost rada.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 ili 10×4

D13 ili D16 (od 420 do 750 KS)

"Kao da imate virtuelnog tehničara u kamionu."

Volvo FH omogućava povećanje radnog učinka kao nikada prije. Nova, ugrađena tehnologija omogućava radionici da kontroliše najbitnije dijelove tokom putovanja. Znači da se održavanje može planirati prema stvarnim potrebama.

Tu revolucionarnu funkciju omogućava telematski pristupni uređaj, komunikacijska jedinica u kamionu Volvo FH koja stalno na vrijeme obavještava kamion, vozača i prevoznika o raznim situacijama. Da bi se održavanje zasnivalo na realnim potrebama, ona šalje izvještaj radionici kako bi tehničar mogao provjeriti status najvažnijih dijelova kao što su disk-pločice, kvačilo, akumulator i sušač zraka.

"Ako su oni u boljem stanju od očekivanog, radionica može podesiti plan servisiranja kako bi se vozilo servisiralo onda kada je stvarno potrebno", kaže Christian Gustavsson, direktor za servisne usluge kompanije Volvo Trucks.
 


Volvo Zlatni servisni ugovor

Zlatna usluga

Kao dio Zlatnog servisnog ugovora omogućava kupcima da brigu o planu servisiranja prepuste radionici. Tehničar vodi računa o kilometraži kamiona, brzini trošenja dijelova i odgovarajućem prilagođavanju plana servisiranja – i poziva vozača da servisira kamion kada za to dođe vrijeme.

"Mogućnost daljinske kontrole trošenja prorjeđuje vaše posjete radionici – i vi servisirate vozilo prije nego što bude prekasno", kaže Christian Gustavsson.


Jedinstveno održavanje kamiona

Činjenica da na kamionu ima toliko stvari koje se moraju servisirati znači da će taj pristup na osnovu realnih potreba biti vrlo važan za radni učinak i profitabilnost prevoznika. "Prevoznik može efikasnije iskoristiti kamion – i prevesti više tona po kilometru", kaže Christian Gustavsson.

A u slučaju kvara komunikacijska jedinica i dugme VAS On Call omogućuju kompaniji Volvo da pošalje prave tehničke resurse i vrati kamion na cestu. "Ne vrijedi poricati – kvarovi se ne mogu u potpunosti izbjeći. Ono što mi možemo da uradimo je da što lakše pružimo pomoć kada zatreba", kaže Christian Gustavsson.

Pritisnite dugme za pomoć

Kada vozač pritisne dugme, automatski se uspostavlja telefonski poziv i podaci se šalju u pozivni centar (u određenim državama). Operater vidi lokaciju vozila i dijagnostičke šifre grešaka. Sve što vozač treba da učini jeste da tačno objasni šta mu se desilo.

“To nam trenutno pruža bolji pregled situacije – pa možemo poslati pravu pomoć za vozilo i umiriti vas saznanjem da je pomoć na putu”, zaključuje Christian Gustavsson. "Kao da imate virtuelnog tehničara u kamionu."

10
Radni učinak