Neka vrijeme radi za vas

Najnoviji kamioni Volvo FL imaju idealne karakteristike za vožnju kroz gradske centre ili prigradska naselja i nove motore D5 i D8, te vozači uvijek isporučuju robu na vrijeme i brzo i efikasno idu sa jedne isporuke na drugu.

Za Volvo FL postoje novi motori koji su kompletno konstruisani i napravljeni u kompaniji Volvo. Za ove motore koristili smo istu koncepcijsku i razvojnu filozofiju kao za motore u našim većim kamionima. Imaju širu, ravniju krivulju okretnog momenta sa bržim porastom snage čak i na malim brojevima okretaja. Sa stanovišta vožnje, to daje brži odziv, veću prosječnu brzinu i bolja vozna svojstva, što omogućava vozačima da se efikasnije kreću kroz urbanu sredinu.

Novi 12-tonski Volvo FL sa 4-cilindarskim motorom ima korisnu nosivost veću za 500 kg, što povećava radnu efikasnost.
Mogućnost dodatnog opterećenja od 500 kg

Korisna nosivost veća za 500 kg

Reagujući na tržišne zahtjeve počeli smo ugrađivati 4-cilindarske motore na 12-tonske kamione Volvo FL. Opremljen je najsnažnijim motorom u ovom segmentu prevoza (D5 sa 240 KS) i optimiziranim mjenjačem I-Sync te je lakši za 500 kg od odgovarajućeg vozila sa 6-cilindarskim motorom. Karakteristike ovog novog modela izvanredna su prilika da kupci koji se bave gradskom distribucijom uživaju u efikasnom i kompaktnom kamionu Volvo.

Šira, ravnija krivulja okretnog momenta i brži
porast snage daju brži odziv i izvanredne
vozne karakteristike.

U potpuno novoj paleti motora Volvo nalazi se najsnažniji motor u ovom segmentu prevoza – D5 sa 240 KS.
Motor Volvo D5

Performanse prema standardu Euro 6 bez ikakvih negativnih posljedica

Novi Volvo FL zadovoljava sve zahtjeve standarda Euro 6 – bez ikakvog povećanja potrošnje goriva u poređenju sa modelima Euro 5 i uz manje servisnih intervala.

Za novi Volvo FL postoji optimiziran mjenjač I-Sync.
Mjenjač I-Sync
5
Efikasnost