Neka vrijeme radi za vas

Najnoviji kamioni Volvo FL imaju idealne karakteristike za vožnju kroz gradske centre ili prigradska naselja i nove motore D5 i D8, te vozači uvijek isporučuju robu na vrijeme i brzo i efikasno idu sa jedne isporuke na drugu.

Za Volvo FL postoje novi motori koji su kompletno konstruisani i napravljeni u kompaniji Volvo. Za ove motore koristili smo istu koncepcijsku i razvojnu filozofiju kao za motore u našim većim kamionima. Imaju širu, ravniju krivulju okretnog momenta sa bržim porastom snage čak i na malim brojevima okretaja. Sa stanovišta vožnje, to daje brži odziv, veću prosječnu brzinu i bolja vozna svojstva, što omogućava vozačima da se efikasnije kreću kroz urbanu sredinu.

4-cilindarski Volvo FL nudi 200 – 500 kg dodatnog teretnog kapaciteta, čime se povećava radna efikasnost.
Lagani Volvo FL

Optimizovana težina i efikasnost

4-cilindarski motor D5K sada je dostupan za verzije od 10, 12, 14 i 16 tona modela Volvo FL. Sa njim, kamion teži 200–500 kg manje od uporedivog 6-cilindarskog motora. Pa ipak, D5K je najjači u svojoj klasi i stvara snagu od 240 KS. U kombinaciji sa optimizovanim mjenjačem I-Sync, pruža sjajna vozna svojstva i osigurava nisku potrošnju goriva. 

Šira, ravnija krivulja okretnog momenta i brži
porast snage daju brži odziv i izvanredne
vozne karakteristike.

U potpuno novoj paleti motora Volvo nalazi se najsnažniji motor u ovom segmentu prevoza – D5 sa 240 KS.
Motor Volvo D5

Performanse prema standardu Euro 6 bez ikakvih negativnih posljedica

Novi Volvo FL zadovoljava sve zahtjeve standarda Euro 6 – bez ikakvog povećanja potrošnje goriva u poređenju sa modelima Euro 5 i uz manje servisnih intervala.

Za novi Volvo FL postoji optimiziran mjenjač I-Sync.
Mjenjač I-Sync
5
Efikasnost