Bolja kontrola tereta. Izdaleka.

Elektronički upravljan ovjes (ECS) olakšava vožnju i čuva teret koji se prevozi. ECS4 je najnovija verzija sa dodatnim mogućnostima, od kojih je najistaknutija Work Remote. Sada imate idealnu kontrolu, bez obzira na to da li sjedite za volanom ili obilazite kamion.

Nivoi za utovar i vožnju

Pet nivoa za utovar. Tri za vožnju. Svi nadohvat ruke.

ECS sistem sadrži četiri jastuka po osovini (dva za vodeću), što omogućava paralelno podizanje šasije. Lako podešavate željenu visinu. Sistem pamti pet utovarnih visina, što je praktično kada dođete na poznato utovarno mjesto. Takođe možete odabrati jedan od tri prilagodljiva nivoa za vožnju kako biste postigli optimalan razmak od tla ili aerodinamiku.

Ravnomjerna raspodjela opterećenja

Šasija uvijek miruje.
Kao i teret.

ECS stalno održava šasiju u horizontalnom položaju, bez obzira na raspodjelu tereta. Sprječava bočno prevrtanje, zbog čega je kamion uvijek izbalansiran. Work Remote također omogućava ručnu kompenzaciju bočnog naginjanja.

Slika pokazivača opterećenja

Pokazivač opterećenja.
Tačan i pregledan.

Intuitivni meniji i ekrani tačno vam prikazuju raspodjelu tereta duž vozila. Težine i opterećenja samostalnih osovina i osovinskih sklopova navode se posebno, pa lako možete provjeriti da li su u okviru ograničenja – i kod kamiona i kod prikolice. Kalibrisanje je također lako. Možete fino podešavati kamion i prikolicu kako bi mjerenja uvijek bila precizna.

Work Remote.

Ručno izbalansirajte kamion.
Prekinite napajanje. Kada u ruci imate Work Remote, možete ručno regulisati pneumatski ovjes dok slobodno obilazite kamion.

Prekontrolišite opremu.
Pokrenite i zaustavite motor i najviše četiri pomoćna pogona. Možete također podesiti i sačuvati brzinu motora da biste je brzo koristili.

Uključite svjetla.
Da li imate radna svjetla, rotaciona svjetla ili specijalna svjetla koja je postavio proizvođač karoserije? Uključite ih ili isključite koristeći Work Remote.

Dodajte funkcije proizvođača karoserije.
U zavisnosti od nadgradnje, možete kontrolisati nekoliko drugih funkcija. Sve su pristupačne putem menija i mogu dijeliti ikone sa dugmadima na komandnoj ploči.

Otključajte vrata.
Da, malo je veći od standardnog ključa, ali nema veze. Vrlo je korisno to što možete zaključati i otključati vrata kabine bez spuštanja daljinskog.

Integrisane komande za zadnju pokretnu platformu.
Ne morate nositi dva daljinska upravljača. Nadograđeni Work Remote vam omogućava da lako podižete i spuštate zadnju pokretnu platformu.

Markus Olsson vam govori šta možete uraditi kada imate Work Remote