Volvo FMX

Volvo FMX, moderni kamion za građevinsku industriju, prepun inovativnih rješenja i revolucionarnih funkcija.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ili 10×6

D11 ili D13 (330 do 540 KS)
Podrška kompanije Volvo

Pružamo vam podršku uvijek. Sve dok ste na putu.

Pružamo vam podršku na razne načine kako bi vam svakodnevni rad bio lakši, bezbjedniji, a možda i prijatniji.


Obuka vozača. Rad u segmentu građevinarstva

Podrška vašem svakodnevnom radu


Obuka vozača.
Rad u segmentu građevinarstva.

Jedinstvena usluga u ponudi za Volvo FMX: Obuka vozača za rad u segmentu građevinarstva. Ova jednodnevna obuka u učionici obrađuje postupke u vezi sa ličnom bezbjednošću i načine za efikasan rad i eliminisanje rizika. Obrađene su tehnike terenske vožnje kojima se izbjegavaju nesreće i zaglavljivanje, kao i savjeti za slučaj da to toga dođe.
Obrađene su karakteristike vozila povezane sa terenskom vožnjom, različitim nadgradnjama i korištenjem pomoćnih pogona. Osim toga, naučit ćete kako se potpuno iskorištavaju sistemi kao što su I-Shift i pogon na svim točkovima.

Pročitajte više o programu kompanije Volvo Trucks za razvoj profesionalnih vozača.

Treneri za kontrolu potrošnje goriva

Savjeti za gorivo.
Možete se obratiti našim trenerima za kontrolu potrošnje goriva – pravim stručnjacima za smanjenje potrošnje goriva. Svakog mjeseca šalju vam detaljne izvještaje o gorivu sa ličnim savjetima za poboljšanje. Potražite dodatne savjete od namjenske službe za pomoć ili se prijavite za korištenje alata kako biste pronašli praktične savjete i ideje.

Kako mi Volvo Trucks može pomoći oko uštede goriva? Pročitajte više ovdje.

Aplikacija Dynafleet

Aplikacija Dynafleet.
Ova aplikacija mnogo olakšava posao vozaču i čini ga zabavnijim. Možete pratiti svoje rezultate ekonomične potrošnje goriva i rang listu, kao i vremena vožnje vozača i interesantna mjesta na karti. Osim toga, možete upoređivati svoj učinak sa učinkom kolega. Aplikaciju mogu koristiti pametni telefon i tablet.

Work remote za Volvo FMX

Work Remote.
Elektronički upravljan ovjes (ECS) olakšava vožnju i čuva teret koji se prevozi. ECS4 je najnovija verzija sa dodatnim mogućnostima, od kojih je najistaknutija Work Remote. Sada imate savršenu kontrolu nad visinom vozila, opremom kao što su pomoćni pogoni i funkcijama nadgradnje. Work Remote ima i pokazivač opterećenja. Imate potpunu kontrolu, bez obzira na to da li sjedite za volanom ili obilazite kamion.

Snažna mreža distributera

Podrška vašem kamionu


1,100 radionica – spremnih da vam pomognu bilo gdje.
Kao Volvo kupac možete iskoristiti prednosti naše rasprostranjene servisne mreže čije je vrlo stručno osoblje uvijek spremno da vam pomogne. Imamo preko 1100 radionica širom evropskog kontinenta. Čak iako ste daleko od kuće, pomoć je uvijek u blizini.

Pronađite najbližu radionicu ovdje.

Volvo Action Service On Call

Treba vam pomoć?
Samo pritisnite dugme.

Neplanirani zastoj u bespuću? Samo pritisnite dugme i Volvo Action Service će vam se javiti. VAS On Call vas automatski povezuje sa operaterom koji govori vašim jezikom (nakon provjere nacionalnosti na kartici u digitalnom tahografu). A nakon povezivanja, servisiranje je i brzo i tačno zato što su ID šasije, položaj kamiona i moguće šifre grešaka već poznati.

Novo planiranje servisiranja za Volvo FMX

Novo planiranje servisiranja. Jedan korak naprijed.
Telematski pristupni uređaj omogućava radionici da pristupi informacijama kao što su podaci o motoru, kilometraža, potrošnja goriva, aktivne dijagnostičke šifre grešaka, uvjeti vožnje i status najvažnijih komponenti (disk-pločica, kvačila, akumulatora i sušača zraka itd). Tako vas možemo upozoriti na vrijeme, prije neplaniranog zastoja. Što je još važnije, uvijek smo potpuno spremni kada uđete u radionicu. Znači da nastavljate put vrlo brzo. Novo planiranje servisiranja može se poručiti u kombinaciji sa novim Volvo Zlatnim servisnim ugovorom.

Karakteristike on line

Karakteristike on line. Vaš daljinski tehničar.
Za neke stvari nije trebalo da dolazite u radionicu. Sada više nećete. Koristeći karakteristike on line, servisni tehničar može daljinski pristupiti vašem vozilu i kalibrisati prikazanu potrošnju goriva, veličinu rezervoara za gorivo (ako su montirani dodatni rezervoari) i željenu maksimalnu brzinu. Može čak i daljinski omogućiti funkciju pokazivača opterećenja. Sve što morate da uradite je da se zaustavite kraj ceste nakratko. Servisiranje nikada nije bilo brže. Karakteristike on line mogu se poručiti u kombinaciji sa novim Volvo Zlatnim servisnim ugovorom.

Volvo najam

Podrška vašem poslovanju


Volvo najam.
Nekada je pametnije da nemate sopstveni kamion. Volvo najam vam omogućava da odaberete rješenje prema svojim potrebama zato što može uključivati finansiranje, cestarine, osiguranje, popravku i održavanje, pa čak i zamjenu guma.
Odlično ćete iskoristiti prednosti fiksnih i predvidljivih troškova za precizno planiranje sredstava, bolji tok novca i manji trošak kapitala.

Pročitajte o svim našim rješenjima za finansiranje ovdje.