1.4.2014

Očekujemo novog prvaka u učinkovitoj vožnjiPočetkom travnja otvaraju se prijave za globalno natjecanje u učinkovitoj vožnji Drivers’ Fuel Challenge 2014. u organizaciji Volvo Trucksa. Na Drivers’ Fuel Challenge mogu se prijaviti svi profesionalni vozači kamiona, bez obzira koju marku vozila voze. Finale će se održati u Švedskoj 19. rujna.

 

Drivers' Fuel Challenge organizira se u raznim oblicima  - globalnim ili regionalnim - svake godine od 2009. g. Popularnost natjecanja otada je uvelike narasla te je posljednje globalno natjecanje održano 2011. privuklo nevjerojatnih 3.600 sudionika iz 22 zemlje. 

"Trošak za gorivo velik je teret za prijevozničke tvrtke. Međutim, bolji stil vožnje može dovesti do značajnih ušteda. Ovim natjecanjem želimo naglasiti tu činjenicu te potaknuti vozače kamiona diljem svijeta da usvoje učinkovitiji način vožnje," kaže Vesna Jović, voditelj projekta Drivers' Fuel Challenge 2014.

Moguće prednosti učinkovite vožnje su značajne - vlastito istraživanje Volvo Trucksa pokazuje da je korištenjem usluga za individualno praćenje potrošnje goriva zajedno s edukacijom vozača koje nudi Volvo Trucks moguće smanjiti potrošnju goriva za 10 posto.

Sve u svemu, na natjecanju Drivers' Fuel Challenge provjeravat će se potrošnja goriva, ali i ponašanje vozača koje utječe na potrošnju goriva, kao što je pretjecanje, kočenje te upotreba motora i mjenjača. Sve će se odvijati u realističnim uvjetima, u kojima vozači moraju zadržati produktivnost i pokazati da voze kamion na dobar, siguran i odgovoran način.

Volvo Trucks, Tržište Srednja i Istočna Europa također će sudjelovati na globalnom natjecanju  Drivers' Fuel Challenge 2014. Najbolja tri vozača regije sudjelovat će u svjetskom finalu gdje će dobiti priliku da postanu svjetski prvaci u učinkovitoj vožnji.

Lokalne kvalifikacije za nacionalno finale provodit će se prema sljedećem planu:

Volvo Servis Đakovo 24.-26.4. 2014.

Volvo Servis Zagreb 17.-20.5. 2014.

Volvo Servis Split 22.-24.5. 2014.

Volvo Servis Čakovec 29.-31.5. 2014.

Volvo Servis Žminj 5.-7.6. 2014.

Vozači će na natjecanju pokušati postići minimalnu potrošnju goriva u vožnji natjecateljskim rutama. Lokalno finale biti će u Zagrebu 14. 6. 2014.

Više detalja o natjecanju, uključujući pravila, detaljni program, raspored te postupak prijave za vozače iz hrvatske je dostupan na www.volvo.hr

Svjetsko finale Drivers' Fuel Challenge 2014., u kojem će sudjelovati 25 najboljih vozača u učinkovitoj vožnji, održat će se u rodnom gradu Volva, u  Göteborgu u Švedskoj, 19. rujna 2014.

Činjenice - Drivers' Fuel Challenge 2014.

Drivers' Fuel Challenge globalno je natjecanje u učinkovitoj vožnji, na kojemu mogu sudjelovati svi profesionalni vozači kamiona neovisno o marki vozila koje voze. U glavnu završnicu ulaze pobjednici regionalnih natjecanja koja će se održavati od veljače do srpnja 2014. (ovisno o planovima pojedinačnih zemalja).  

*Zemlje Tržišta Srednja i Istočna Europa koje sudjeluju u natjecanju Drivers' Fuel Challenge 2014.: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Estonija, Hrvatska, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija.

20. veljača, 2014.

Lidija Supek Koršoš

Grobnik image/pjpeg 1,4 MB

Subscribe to Volvo Trucks News

Would you like to be notified by email and/or by mobile phone when Volvo Trucks publishes news on this homepage or our WAP-portal? Please fill in your name, company, e-mail address and/or mobile phone number below.

  •  
  •  
  •  
  •  

By ticking the checkbox, you allow Volvo Trucks to save your personal data and use it for purposes related to your query.