Pun novih karakteristika i prostora.

Okomiti A stupovi čine kabine prostranijima nego ikad prije. Uz to svaki djelić ovog prostora dizajniran je s ciljem povećanja udobnosti vozača – od trenutka kad sjednete za volan pa sve do buđenja u ležaju. Tako da i sutradan možete dobro raditi svoj posao.

Dobro došli na svoje novo radno mjesto.

Ikona pune okomite visine

Puna okomita visina.

Do 18 cm viša od prethodnih kabina Volva FH. Puno prostora iznad glave, osim ako ste profesionalni košarkaš. 220 cm u najvećoj kabini, Globetrotter XL.

Pogledajte potpune specifikacije kabina

I-ParkCool, integrirano hlađenje u mirovanju

Integrirano hlađenje u mirovanju.

Superiorna snaga hlađenja, bez smanjivanja prostora u kabini ili aerodinamike. I-ParkCool potpuno je novo, integrirano hlađenje u mirovanju koje vam omogućava da noću dobro spavate, a danju štedite gorivo.

Saznajte više o hlađenju I-ParkCool

 

Dodatni kubični metar prostora

Jedan dodatni m3 prostora.

Kabine djeluju prostrano. Što i jesu. U kabini Globetrotter XL, izravnati A-stupovi, niži prostor motora i podignuti krov dodaju cijeli kubni metar, ili 12% novog prostora.

 

Potpuno podesivi volan

Podesivi volan s podesivim stupom volana za manje bolna leđa.

Potpuno podesivi volan s funkcijom podešavanja stupa volana 20° omogućava udobnu vožnju. Lako se sklapa prilikom ulaska ili izlaska. Praktično se namješta papučicom.

 

Prostor za odlaganje

Puno prostora za vaše stvari.

Dodali smo 300 litara prostora. Prostrani pretinci sprijeda, ispod ležaja, straga i izvana mogu se prilagoditi vašim potrebama i opremiti brojnim praktičnim pregradama za manje predmete.

 

Ergonomska instrumentna ploča

Nova, moderna i ergonomska instrumentna ploča.

Nova, nježno zaobljena instrumentna ploča nije samo privlačnog izgleda. Njezin dizajn omogućuje ergonomski i komforan položaj u vožnji, a sve su tipke, instrumenti i pretinci na dohvat ruke.

Saznajte više o kombiniranom instrumentu

Elektronička regulacija klime

Elektronička regulacija klime sa senzorima kvalitete zraka.

Elektronička regulacija klime s prvoklasnim istrujivačima i brojnim senzorima i filtrima, obrađuje zrak prije nego što uđe u vaša pluća. Rezultat je dosad neviđena kvaliteta zraka, poboljšano odleđivanje i odsutnost propuha.

 

Širi donji ležaj

Širi ležaj za spavanje ili odmor.

Više ne morate spavati u tijesnom krevetu. Donji ležaj sada je širi i to 40 mm na uzglavlju i 55 mm u sredini. Postoji čak i zaista širok krevet na izvlačenje. A zaglavlje se može nagnuti do 55°.

 

Ormar s električnim sušilom

Ormar s električnim sušilom.

Brzo sušenje odjeće, ručnika i cipela. Smješta se na gornji ležaj ili zid kabine. Energetski učinkovit i tih, lako se sprema sklapanjem.

 

Panoramski prozor i izlaz za nuždu

Samo je nebo granica.

Osim što povećava osjećaj prostranosti, tonirani stakleni panoramski prozor najbolji je izlaz za nuždu koji ćete ikad vidjeti. Ima sjenilo za sunce i mrežu protiv komaraca, a može se opremiti električnim poklopcem.
Dodatnih 4 cm između volana i trbuha.
Više nećete zapeti za volanom. Raspon podešavanja sjedala u svjetskoj klasi – čak 24 cm po uzdužnoj liniji. To je dodatnih 4 cm u usporedbi s prethodnim Volvom FH.

Elektronički daljinski ključ.

Više od samog ključa. Otključava ili zaključava s udaljenosti. Pali svjetla za siguran pristup kabini. U slučaju opasnosti jedan pritisak tipke za paniku aktivirat će trubu.

Audio sustav s dodatnim mogućnostima.
Što god poželite slušati, audio sustav vas u tome neće omesti. Mp3, wma ili iTunes m4a? Glazbu s CD-a, USB-a, iPod-a ili preko aux ulaza? Sve može. Za dodatnu snagu dodajte još subwoofer 400 W.

Napredno unutarnje svjetlo.
13 štednih i snažnih izvora svjetla fantastično osvjetljuju kabinu. Svi se jednostavno reguliraju u tri pretprogramirana koraka ili prigušivačem. Uključivanje crvenih svjetala za noćnu vožnju omogućuje vam da dobro vidite i po mraku.

Prostor za 'alcolock'.
Alkoholu nije mjesto u prometu. Zato je tu 'alcolock'. Ugradite ga u svoj Volvo FH još u tvornici i jasno poručite svojim klijentima koliko ozbiljno shvaćate sigurnost u prometu.
Ostanite ležati.
Napredna kontrolna ploča u spavaćem dijelu omogućuje vam upravljanje unutrašnjim svjetlima, budilicom, grijanjem i hlađenjem u mirovanju, audio sustavom, prozorima, krovnim prozorom i bravama. Sve to bez ustajanja.

Električna parkirna kočnica.
Električna parkirna kočnica uključuje se lako dostupnim prekidačem na instrumentnoj ploči. Automatski se aktivira prilikom izvlačenja ključa i, uz malu pomoć EBS-a, automatski se otpušta pri kretanju.

Priprema za TV 19".

Volvo FH može se tvornički pripremiti za montažu televizora – zajedno s nosačima, antenom i utičnicama za napajanje i TV signal, te s aux ulazom preko kojeg se televizor priključuje na audio sustav.

Udobno putovanje.
Novi stražnji nosači kabine. Novi položaj upravljačkog prigona. Nova geometrija prednjeg kraja. Novi nosač motora. I mnoge druge karakteristike. Poduzeli smo brojne korake kako bismo povećali udobnost pri vožnji. Rezultat je, moramo reći, zadovoljavajući.

Čista voda gdje god bili.
Ako želite svježu vodu, ne morate ići daleko. U vanjski pretinac može se spremiti 7-litarski spremnik sa slavinom.