I-See. Sada svaku cestu vrijedi zapamtiti.

Ušteda 5% goriva sa softverom I-See

5% niža potrošnja goriva. Jednostavno aktivirajte tempomat.

Spregom mjenjača I-Shift i GPS-a te inteligentnog tempomata dobivate I-See. To je jedinstven sustav koji usvaja topografiju ceste i pohranjuje je u središnju bazu podataka. Tijekom vožnje automatski koristi to znanje za uštedu goriva – do 5% tijekom ciklusa vožnje (kada je I-Cruise uključen cijelo vrijeme).

Funkcija spremanja u oblaku softvera I-See

Bez obzira gdje se nalazite,
pomoć stiže iz oblaka.

I-See se ne oslanja na zemljopisne karte. Budući da je stvarnost preciznija, on pohranjuje stvarne strmine na vašem putu. Sada cesta više ne mora biti poznata kako biste uštedjeli gorivo. Nova verzija softvera I-See sve uzbrdice pohranjuje u bazu podataka iz koje je mogu dohvatiti svi drugi kamioni. Ako je netko ranije putovao tom rutom, I-See može preuzeti podatke i odmah početi štedjeti gorivo. Dakle, čak i na prvom putovanju u vašem novom Volvu FH možete nešto uštedjeti.


Kako radi

>
Kako radi I-See

1. Prije uzbrdica: zalet.
Kad I-See zna da dolazi uzbrdica, dopušta vam povećati brzinu koja se približava gornjoj granici kako bi dobio moment. Kamion duže ostaje u najvišem stupnju prijenosa.

2. Na uzbrdici: sprječava uključivanje nižeg stupnja prijenosa.
Prilikom uspona I-See koristi pohranjeno znanje kako bi na putu ka vrhu izbjegao nepotrebno uključivanje nižeg stupnja prijenosa. Glatko se približavate planinskom hrptu bez nepotrebne potrošnje goriva zbog niže brzine.

3. Na vrhu brda: suzdržanost.
Kad se približavate nizbrdici, I-See sprječava nepotrebno ubrzavanje kamiona.

4. Prije nizbrdica: vožnja vlastitim momentom.
Neposredno prije strmine, spojka pogonske linije privremeno se isključuje stoga kamion vozi vlastitim momentom. Time se štedi energija i minimalizira se potreba za kočenjem.

5. Na nizbrdici: pravovremeno kočenje.
I-See zna kad strmina završava. Stoga, kako na nizbrdici dobivate na brzini, može pri kraju, umjesto naglog kočenja, pravovremeno nježno aktivirati motornu kočnicu te se tako pripremiti za nadolazeću topografiju.

6. U udolinama: malo dodatnog zamaha.
Kad nakon nizbrdice odmah slijedi uzbrdica, I-See stvarno dolazi na svoje. Kamion vozi vlastitim momentom koji se povećava s brzinom kako bi lakše svladao uzbrdicu.