I-Shift s dvostrukom spojkom – glatko i dinamično ubrzanje.

Inspirirao nas je svijet automobilskih utrka pa smo kreirali novi mjenjač s funkcijama koje nitko nikada nije vidio u kamionskoj industriji – I-Shift s dvostrukom spojkom. S dvostrukom spojkom iskusit ćete glatko mijenjanje brzina bez prekida okretnog momenta i prijenosa snage. Međutim, nismo ugrozili učinkovitu potrošnju goriva. Kada vaši prijevoznički zadaci zahtijevaju visoke performanse i često mijenjanje brzina, I-Shift s dvostrukom spojkom pružit će vam udobnost bez premca.


I-Shift dual clutch unit

Prednosti mjenjača I-Shift s dvostrukom spojkom. 

Konstantni protok snage bez prekida okretnog momenta te glatko i dinamično ubrzanje – to su glavne prednosti u vožnji s mjenjačem I-Shift s dvostrukom spojkom. Naziva se "glatkim mijenjanjem stupnjeva prijenosa" upravo zato što vašu vožnju čini još udobnijom i opuštenijom.

Primijetit ćete i snažno ubrzanje, što olakšava praćenje prometnog ritma. I-Shift s dvostrukom spojkom savršen je odabir za zahtjevne aplikacije.

I-Shift s dvostrukom spojkom dostupan je s motorima D13K s razinama snage od 460, 500 i 540 KS.

Ovdje istražite dodatne pogodnosti mjenjača I-Shift s dvostrukom spojkom.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Nov, ali dokazan. 

Morate se popeti uzbrdo skliskom cestom? Nema problema. I-Shift s dvostrukom spojkom pružit će vam podršku glatkim i brzim mijenjanjem stupnjeva prijenosa te smanjiti mogućnost zaglavljivanja ili gubitka prianjanja.

Da, sustav I-Shift s dvostrukom spojkom potpuno je nov. Međutim, temeljito je ispitan i dokazan. Od 2009. godine testiramo sustave prijenosa pri svakodnevnoj vožnji milijunima kilometara.

Zahvaljujući inovativnoj platformi, na mjenjač I-Shift s dvostrukom spojkom mogu se instalirati opcije I-Shift poput pomoćnog pogona i retardera.I-Shift Dual Clutch front

Kako radi. 

Dvije suhe spojke nalaze se u prednjem dijelu mjenjača. Pri uobičajenom radu, jedna spojka miruje dok je druga aktivirana. Spojkama i mijenjanjem stupnjeva upravlja se pneumatskim sustavom, slično kao kod dobro poznatog mjenjača I-Shift.

U osnovi, prijenos s dvostrukom spojkom tijekom vožnje može unaprijed odabrati sljedeći stupanj. Nakon promjene stupnja prijenosa, trenutačno aktivna se spojka otpušta, a istovremeno se aktivira spojka koja je prethodno mirovala. To znači da se promjene stupnjeva prijenosa odvijaju bez prekida u prijenosu snage.

S ingeniozno smještene dvije ulazne osovine i pogonskim kotačima te elementima za odabir, istovremeno se mogu odabrati dva stupnja prijenosa.


I-Shift s dvostrukom spojkom

Tip Najviši stupanj prijenosa Zakretni moment motora (Nm) Za kombinirane bruto težine (tone)
SPO2812 Overdrive 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Duge relacije i ekonomičnost goriva
Sadrži inteligentne funkcije koje minimaliziraju potrošnju goriva. Ovaj programski paket naročito je prikladan za transporte na duge relacije.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Duge relacije i ekonomičnost goriva sa softverom I-See
Dodaje I-See i I-Cruise paketu Duge relacije i ekonomičnost goriva za još veće uštede goriva.


Pogledajte kompletan sadržaj paketa