Vožnja Volva FL

Snaga i performanse – u savršenoj kombinaciji.

Bez obzira na vrstu posla – kad je riječ o gradskim prijevozima, Volvo FL taj će posao odraditi. Na vrijeme, svaki put. Učinkovitost i pouzdanost ovih kamiona temelji se na pogonskoj liniji modela FL – kombinaciji štedljivih Volvo motora i najboljih raspoloživih mjenjača, a svi su prilagođeni vašim specifičnim zahtjevima.


Motori:

  • D5K (210 ili 240 KS)
  • D8K (250 ili 280 KS)
Mjenjači:
  • I-Sync (6 stupnjeva prijenosa)
  • Ručni (6 ili 9 stupnjeva prijenosa)
  • Automatski (6 stupnjeva prijenosa)
Stražnje osovine:
  • Jednostruka redukcija (3 modela)
  • Dvostruka redukcija (za Volvo FL 4×4)
Pogledajte potpune specifikacije pogonske linije

Euro 6

Štedljivost. Snažan zakretni moment.
I Euro 6.

Stroži europski standardi emisija ispušnih plinova za dizelske motore definirani su kako bi se regulirala količina onečišćivača. Najnovija aktualizacija, standard Euro 6, zahtijeva ozbiljno smanjenje u usporedbi s prethodnom inačicom Euro 5, u nekim slučajevima čak do 75%. Rješenje kojim kompanija Volvo Trucks odgovara na izazov je dotjerivanje tehnologije selektivne katalitičke redukcije (SCR) tako što se motoru dodaje vodom hlađeni sustav povrata ispušnih plinova (EGR). Oba motora raspoloživa za paletu Volva FL brižno su projektirani kako bi zadovoljili normu Euro 6 – bez gubitka snage ili zakretnog momenta ili pak dramatičnog povećanja potrošnje goriva. To je situacija u kojoj su svi na dobitku. Kako vozači, tako i okoliš.

Saznajte više o motorima


Motor D5K

D5K ili D8K – inženjerski pothvat kojem možete vjerovati.

Oba motora Volva FL razvio je i ispitao Volvo. Oba motora imaju impresivnu snagu i zakretni moment te sustav naknadne obrade ispušnih plinova koji će se suprotstaviti najstrožim zakonskim standardima. Nadalje, motori su opremljeni karakteristikama kao što su zatvoreno odzračivanje koljenastog vratila, koje minimalizira curenje ulja, varijabilni turbopunjač koji omogućava promjenu omjera visine i širine turbine motora, ovisno o uvjetima.

Pročitajte više o učinkovitosti motora


Ikona servisa

Nema promjene servisnih intervala.

Euro 6 puno zahtijeva kako od motora, tako i od servisera. Međutim, strogi zahtjevi vezano za ispušne plinove i emisije neće uzrokovati nikakve promjene u servisnim intervalima u usporedbi s prijašnjim zakonskim zahtjevima. Zahtjevi po pitanju radova održavanja za motore Euro 6 Volva FL ostaju isti.


I-Sync za Volvo FL

I-Sync. Pravi stupanj prijenosa u pravom trenutku

Pomoću 6-brzinskog mjenjača I-Sync s automatskim režimom Volva FL (dostupnim u dvije inačice za oba motora, D5K i D8K), moći ćete još jednostavnije obavljati svoj posao. I-Sync vam pruža luksuz mijenjanja stupnjeva prijenosa bez da je potrebna papučica spojke, čime vožnja u središtu grada s čestim kretanjima i zaustavljanjima postaje ugodna poput šetnje po parku. Prilagođen za distribuciju u središtu grada, optimiziran za vašu udobnost.

Saznajte više o mjenjaču I-Sync


Biodizel

Želite prijeći na biodizel?

D5K240 sada možete tvornički pripremiti za 100-postotni biodizel (B100) – sa certifikatom za Euro 6. To omogućuje smanjivanje ugljičnog otiska i iskorištavanje gospodarskih poticaja dostupnih u vašoj državi.