Nova prednja svjetla Volva FM

Svijetla budućnost.
Osvijetljene krivine i zavoji.

Da biste bili sigurni na cesti, treba vam dobra rasvjeta. Prednja svjetla Volva FM poboljšana su i sada imaju sljedeće karakteristike:

  • Poboljšano dugo svjetlo
  • Dinamična prednja svjetla
  • Unaprjeđena statična svjetla za zavoje
  • Pristupno svjetlo
Gornja usporedba prikazuje uzorak svjetla sa standardnim halogenim lampama.

Dugo svjetlo koje vas vodi.

Volvo FM posebno je dobar prijatelj prilikom noćnih vožnji. Snažan svjetlosni snop prednjih svjetala pruža vam pravodoban uvid u ono što se događa niz cestu. Osim toga, dobro ste vidljivi za druge sudionike u prometu, što je podjednako važno.

Dinamična prednja svjetla

Dinamična prednja svjetla.

Prvi su se put pojavila na modelu Volvo FH, a sada su dostupna i na modelu Volvo FM. Kratko svjetlo može panoramski pratiti cestu. Kadgod skrećete u zavoj, skreću i svjetla. To iznimno povećava vidno polje na mnogim dionicama.

Statična svjetla za zavoje

Statična svjetla za zavoje.

Kad noću usporite prilikom skretanja u zavoj, poboljšana statična svjetla za zavoje pristižu vam u pomoć. Čim aktivirate pokazivač smjera, osvjetljava se neposredna okolina sa strane, stoga vam je lakše uočiti nezaštićene sudionike u prometu.

Pristupno svjetlo

Pristupno svjetlo.

Kad se noću približavate kamionu, jednostavno pritisnite tipku na daljinskom ključu. Pali se unutrašnje i vanjsko svjetlo stoga možete jednostavno pronaći i ući u svoj kamion.


Uključivanje prednjih svjetala

Uključivanje u sumrak i isključivanje u zoru. Automatski.

Prednja svjetla sada imaju dodatnu opciju automatskog uključivanja i isključivanja. Kao i na automobilu, senzor prepoznaje kada treba aktivirati kratka svjetla i to čini automatski. A zatim, čim uvjeti osvjetljenja to omoguće, automatski se prebacuje na dnevna svjetla.

Prednja svjetla novog Volva FM detaljno
1. Bočni pokazivač smjera

2. Dugo svjetlo

3. Kratko svjetlo

4. Pozicijska svjetla i dnevna svjetla za vožnju

5. Pokazivač smjera

6. Pomoćna svjetla
Prostor za svjetla za maglu, statična svjetla za zavoje ili dodatne reflektore.