Volvo dinamički upravljački sustav – najveći novitet od uvođenja servo upravljača

Neminovan osjećaj uzbuđenja okružuje tri stručnjaka u prostoriji za sastanke u Göteborgu. Upravo se spremaju najaviti najveću novost u upravljanju od pojave servoupravljača. Novi sustav smanjuje sile kojima je izložen vozač čak do 85 posto. Više nego dovoljno za smanjenje trošenja zglobova vozača i za povećanje produktivnosti.

Zahvaljujući vrlo preciznim okretima i upravljanju nalik onom u go-kart vozilu, lako je bilo shvatiti kako novi sustav može poboljšati vožnju na duge relacije. Međutim, nitko nije mogao predvidjeti kolika će biti razlika prilikom upravljanja punim kamionom na malim brzinama. Bosse Franzon govori iz iskustva: “Kad je kamion bio natovaren do punog kapaciteta, mogao sam upravljati jednim prstom.
Isto sam kasnije pokušao u svom automobilu, ali prsti mi nisu bili dovoljno snažni.”

Ono što je I-Shift napravio za mjenjače, ovaj će sustav napraviti za upravljanje

Sloboda kretanja

Nove karakteristike upravljanja idealne su u Volvu FM ili gdje god je potrebno puno manevriranja. “Uzmimo gradsku distribuciju”, kaže razvojni inženjer Kristoffer Tagesson te nastavlja. “Prilikom ulaska u kružni tok često vidite da se vozači naginju prema naprijed kako bi gornjem dijelu tijela dali više snage. Okretanje volana na maloj brzini zaista može biti naporno.” Zakretni moment servoupravljača je progresivan, zato pruža veću pomoć na malim brzinama. To čini svakodnevnu vožnju znatno manje zamornom. A manji umor znači veću sigurnost.

Ozljede zbog trošenja zglobova

Danas vozači već u mladoj dobi počinju imati problema s vratom i ramenima. “S tog gledišta, Volvo dinamički upravljački sustav nije samo stavka udobnosti”, kaže viši inženjer, Jan-Inge Svensson. “Ova inovacija može smanjiti ozljede zbog trošenja zglobova – jednako kao i broj bolovanja. Što se tiče vozača, može produžiti vaš aktivni radni vijek bez da ćete patiti od problema s ramenima. Nadalje, ako ste nakon osam ili devet sati vožnje manje umorni, bit će manje nezgoda.”

Istraživanje pokazuje da su bolovi u vratu i ramenima uobičajeni među vozačima svih dobi.
Ramena

Predvidljiv, a ne zamoran

Čak i pri velikim brzinama vozač je cijeli dan izložen naporu koji uzrokuju nepravilnosti cestovne površine. Ovdje, smetnja se neutralizira filtriranjem nesavršenosti pa vožnja može biti opuštenija. Volvo dinamički upravljački sustav kamionu također pruža veću stabilnost držanja smjera pri većim brzinama. Kristoffer Tagesson kaže da ga to pomaže učiniti predvidljivim. “Samo upravljanje odvija se vrlo glatko. Dodana potpora volanu pruža odgovarajuću silu u svakom pojedinom trenutku. Zbog toga je upravljanje manje zamorno i predvidljivije.”

Rupe na cesti uzrokuju trzaj na volanu, ali Volvo dinamički upravljački sustav neutralizira ovu smetnju prije nego što ona do volana uopće dođe.
Rupe

Konstantna brzina i manje zanošenja

Cesta je obično nagnuta na jednu stranu, a vozilo nastoji ići nizbrdo. Stoga je vozač stalno prisiljen kompenzirati zanošenje, čak i na novom autoputu. Kompenzacija odstupanja od zadanog pravca izračunava prosječnu kosinu ceste i sukladno je kompenzira. Na ovaj način, Volvo dinamički upravljački sustav rasterećuje vozačeva ramena tijekom vožnje na duge relacije.

Jedinstvena tehnologija

Volvo dinamički upravljački sustav radi na električni motor koji regulira upravljanje 2.000 puta u sekundi. “To vam daje predodžbu njegove preciznosti”, kaže Bosse Franzon. “Ova tehnologija razvijena je na platformi dodavanja i oduzimanja zakretnog momenta, što znači da u budućnosti imamo velike mogućnosti proširenja njezine funkcije. Po mom mišljenju, ono što je I-Shift napravio za mjenjače, ovaj će sustav napraviti za upravljanje. Postat će vrlo popularna opcija.”

Kristoffer Tagesson

Vožnja unatrag ide korak dalje

Volvo dinamički upravljački sustav nudi pomoć tamo gdje je najpotrebnija – u stupnju prijenosa za vožnju unatrag. Volan se vraća u neutralni položaj podjednako prirodno kao kad vozite u smjeru naprijed. To eliminira napor prilikom okretanja volana ako dođe do kritične situacije u vožnji. Kristoffer Tagesson objašnjava: “Kad je prednja osovina kamiona opterećena s devet ili deset tona, vožnja unatrag vrlo je naporna. S Volvo dinamičkim upravljačkim sustavom uključujete stupanj prijenosa za vožnju unatrag i upravljate s minimalnim naporom. Zatim možete pustiti volan i promatrati kako se glatko okreće natrag sve dok se kamion ne izravna.”

Ruke dolje

“Ako ravno parkirate kompoziciju, uključite stupanj prijenosa za vožnju unatrag i maknete ruke s volana, doslovce možete voziti u ovom smjeru koliko god daleko želite. Nakon stotinjak metara mogli biste primijetiti da osovine prikolice više nisu savršeno poravnate. Međutim, da to isto napravite bez Volvo dinamičkog upravljačkog sustava, ona bi proklizala nakon dvadeset metara”, kaže Bosse Franzon.

Saznajte više o prednostima Volvo dinamičkog upravljačkog sustava

2
Upravljanje