Volvo FM MetaaniDiesel

Polttoainetehokkuus ratkaisee

Volvo FM MetaaniDieselisi energiahyötysuhteella on selvästi suurin vaikutus ekologiseen jalanjälkeesi. Valitsemalla uuden Volvo FM MetaaniDiesel -kuorma-auton olet jo ottanut kantaa paremman energiatehokkuuden puolesta.


Nestekaasu antaa enemmän energiaa

Nestekaasu antaa enemmän energiaa

Volvo FM MetaaniDieselin moottorissa on erikoistankki, joka pitää kaasun nestemäisenä. Sen ansiosta siihen mahtuu enemmän kaasua kuin paineistettuja ratkaisuja käyttäviin säiliöihin. Volvo FM MetaaniDieselin toimintasäde onkin huomattavasti perinteisiä kaasukäyttöisiä kuorma-autoja suurempi, joten sitä voidaan käyttää myös kustannustehokkaana ja ympäristöystävällisenä kaukokuljetusautona.

Aiempaa kehittyneempi ja tehokkaampi moottori

Aiempaa kehittyneempi ja tehokkaampi moottori

Jos kaasua ei syystä tai toisesta ole saatavilla, Volvo FM MetaaniDiesel käy myös dieselillä. Koska kaasukuorma-autoissa perinteisesti käytettävän kipinäsytytteisen ottomoottorin sijaan kuorma-autossa käytetään dieselmoottoria, energiatehokkuus paranee 30–40 prosenttia. Polttoaineenkulutus pienenee ottomoottoriin verrattuna noin 25 prosenttia.

Polttoaineenkulutus on avainasemassa

Tankkaa vastuullisesti

Valistuneet tankkausvalinnat ovat yksi tapa huolehtia siitä, että hiilidioksidipäästöt pysyvät kurissa mahdollisimman tehokkaasti. Oikeanpuoleisessa kaaviossa näkyy, kuinka erilaiset Volvo FM MetaaniDieseliin saatavana olevat sekoitukset vaikuttavat pakokaasuihin.