Volvo FMX – alusta, jarrut 1

Tarvitsemasi jarrutusvoima

Kuorma-autojen jarruihin on kyettävä luottamaan. Turhia onnettomuusriskejä kannattaa välttää. Turvallisuuden lisäksi luotettavat jarrut parantavat ajettavuutta ja lisäävät luottamusta siitä, että kuorma-auto pysähtyy aina halutessasi.

Lehtijousitus ja levyjarrut
Raskaan maansiirtoalan toimijat ovat tottuneet siihen, että heidän pitää valita, haluavatko he kuorma-autoonsa levyjarrut vai lehtijouset. Nyt tätä valinnanvaikeutta ei enää ole. Volvo FMX on saatavana kahdella telillä, joiden ansiosta voit käyttää levyjarruja myös maansiirtotöissä – samanaikaisesti lehtijousien kanssa. Jos haluat levyjarrut ja ilmajousituksen, tiettyihin tasokuorma-autoihin saatavana olevaan Electronic Stability Program -ohjelmaan voidaan lisätä myös ESB-jarrujärjestelmä.
Yhtenä vaihtoehtona on luonnollisesti myös hyviksi havaitut ja testatut ABS-rumpujarrut. Ne tarjoavat todellista käyttövarmuutta todella vaikeisiin olosuhteisiin.

Tehokkaat lisäjarrut
Muun hyvän lisäksi kuorma-autossa on myös Volvon erittäin tehokkaat lisäjarrut ja VEB+. Kaikissa vaihteistoissa on hidastimet, jotka vähentävät pyöräjarrujen kuormitusta. Voit olla varma turvallisuudestasi, vaikka joutuisit jarruttamaan nopeasti.