Kaunis ja selviytymisessä kullanarvoinen

Uudet ohjaamot ovat muotoilultaan täysin uudenlaiset. Ne ovat myös Volvon turvallisimmat. Turvallisuuden alueella Volvo ei tyydy pelkästään tekemään mitä laki määrää. Volvo tekee enemmän.

Maailman ankarimpien törmäystestien jalostama.

Onnettomuustilanteessa olet hyvässä suojassa. Nämä ohjaamoistamme tähän asti lujimmat on altistettu ainutlaatuisille ruotsalaisille törmäystesteille. Näissä maailman ankarimmissa törmäystesteissä jäljitellään sitä, kuinka voimat jylläävät tavallisissa onnettomuustilanteissa. Testien perusteella kuljettajalla on hyvät mahdollisuudet selvitä, jos kuorma-auto kaatuu tai törmää 80 km/h:n nopeudella paikallaan olevaan esteeseen.
Uuden Volvo FH -ohjaamon ulkopuolen muotoilu

Dynaamista muotoilua.

Kaarevat linjat myötäilevät ohjaamoa. Etusäleiköstä välittyy selkeä asenne. Tuulilasia ympäröivät dynaamiset kaaret korostavat aerodynaamisia ominaisuuksia. Volvo FH:ssa on vauhdin tuntua myös silloin, kun se on paikallaan. Muotoilun näkökulmasta tämä ohjaamo on täysin uudenlainen. Tästä huolimatta se on selkeästi Volvo.


Etualleajosuoja (FUPS)

Uusi etualleajosuoja. Pelastaa henkiä myös suuremmilla nopeuksilla.

Volvo toi etualleajosuojan markkinoille ensimmäisenä valmistajana, kauan ennen kuin se oli pakollinen. Uusi etualleajosuoja ylittää lain vaatimukset entistäkin selvemmin ja suojaa muiden tienkäyttäjien henkeä vielä aiempaakin paremmin. Samalla se säästää kuorma-autonkuljettajia pahoilta henkisiltä traumoilta. Järjestelmä toimii nyt tehokkaasti myös suuremmilla nopeuksilla. Törmäystilanteessa se vetäytyy jopa 30 cm (aiempaan kymmeneen verrattuna).


Järeä puskuri

Puskuri joka sietää rankkaa menoa.

Volvo FH voidaan nyt tilata järeällä puskurilla (lisävaruste). Volvo FMX:n puskurin tavoin se on valmistettu 3 mm paksusta teräksestä, ja siinä on paksu päällyste. Se ei ole herkkä naarmuuntumaan, ja se kestää kovia kolhuja lommoutumatta sekä suojaa ajovaloja tehokkaasti. Ja isompien kolhujen sattuessa puskuri on helppo korjata kolmiosaisen rakenteen ansiosta.

Lue lisää raskaaseen käyttöön sopivasta puskurista


Järeä puskuri

Volvo FH16. Ennenäkemätöntä tyyliä.

Jos valintasi on Volvo FH16, saat muutakin kuin tehokkaan voimansiirtolinjan ja tyylikkään sisustuksen. Lippulaivamalli on myös ulkopuolen viimeistelyltään aivan ainutlaatuinen:

  • Tummanhopeinen satiininkiiltoinen säleikkö
  • Kiiltävää kromiviimeistelyä
  • Sävytetyt lasit
  • Saatavana Mystic Fjord -maalauksella

Lue lisätietoja Volvo FH16:sta