Kuulostaako vieraalta? Paina tätä painiketta.

Nyt saat apua viipymättä omalla kielelläsi – kaikkialla Euroopassa. Tämä älykäs uusi tekniikka on vakiovarusteena uudessa Volvo FH:ssa. Se parantaa kuljettajan turvallisuutta ja vähentää kuljetusyrityksen seisonta-aikoja. Jos jokin menee vikaan, painikkeen painallus riittää: apu on aina lähellä.

Toimintahäiriö, puhjennut rengas tai rikkoutunut ikkunalasi voi tapahtua mille tahansa kuorma-autolle. Mutta jos se tapahtuu Volvolle, et ole yksin. Ja apu myös saapuu aiempaa nopeammin.

– Sitä on turha kieltää – ongelmia tulee pakostakin joskus. Me voimme kuitenkin huolehtia siitä, että ajon keskeytyessä avun saanti on mahdollisimman helppoa. Sitä juuri on Volvo Action Service On Call. Kun painat VAS-painiketta, apu on matkalla tuossa tuokiossa, Volvo Trucksin huoltojohtaja Christian Gustavsson kertoo.

”Puhelinpalvelu saa heti kuorma-auton tarkat sijaintitiedot.”

Apua omalla kielelläsi

Kun kuljettaja painaa painiketta, puhelu yhdistetään automaattisesti Volvo Action Service -puhelinpalveluun, jossa se ohjataan kuljettajan äidinkieltä puhuvalle operaattorille. Operaattori saa heti tiedon siitä, mistä kuorma-autosta puhelu on soitettu ja missä se sijaitsee.

Kuljettaja voi keskittyä kertomaan, mitä on tapahtunut. Kuljettajan kuvauksen ja kuorma-auton vikakoodien perusteella korjaamo voi viipymättä määrittää, millainen vika on kyseessä. Ajon keskeytymiset ovat kalliita – käyttöaste on kannattavuuden kannalta ratkaisevan tärkeä asia.

– Koska VAS-puhelinpalvelu saa tarkat tiedot viipymättä, ajoneuvo saadaan huomattavasti nopeammin toimintavalmiiksi. Yhden painalluksen päässä oleva apu on rauhoittava tieto myös kuljettajalle, Christian Gustavsson toteaa.


Volvo Action Service On Call – auttaa ripeästi, kun sitä eniten tarvitset.
Volvo Action Service On Call

Aikaa säästyy 8 minuuttia

– Merkittävää etua on myös siitä, että puhelinpalvelu saa heti kuorma-auton tarkat sijaintitiedot. Keskimäärin kuljettajalta kestää kahdeksan minuuttia kertoa, missä kuorma-auto sijaitsee. Nämä ovat ongelmatilanteessa kallisarvoisia minuutteja. VAS-painikkeen ja integroidun GPS:n ansiosta tämä käy nyt sekunnissa, Christian Gustavsson sanoo.

Painike parantaa turvallisuutta myös muilla tavoin. Volvo Action Service voi auttaa kuljettajaa, joka on sairastunut tai jonka täytyy päästä pikaisesti kotiin – esimerkiksi kiireisen perheasian vuoksi. Heidän kanssaan voidaan jopa tehdä järjestelyt vara-auton tai -perävaunun vuokraamisesta korjausten ajaksi.

Volvo Action Service on avoinna 24 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa. Verkosto kattaa yli 1 100 korjaamoa eri puolilla Eurooppaa. Se tarkoittaa, että apua ei tarvitse odottaa kauan vuorokaudenajasta riippumatta. Kaikilla uuden Volvo FH -kuorma-auton käyttäjillä on Volvo Action Service käytettävissään.
8
Turvalaitteet