Uusi Volvo FL

Pieni, kevyt ja monipuolinen. Sopii täydellisesti kaupunkikuljetuksiin, muttei kaihda maanteitäkään.

Tasakuorma-auto, 4×2 tai 4×4

Ajoneuvon bruttopaino
enintään 18 tonnia

Moottorit
D5K 210, 240 hv
D8K 250, 280 hv

Ohjaamot
Päiväohjaamo, lepo-ohjaamo, miehistöohjaamo
Volvo FL:n kuljettaja
Etsitkö uusia tapoja pysyä valppaana?

Kuljettaja, joka tuntee olonsa mukavaksi ja turvalliseksi, on tyytyväisempi ja tehokkaampi kuljettaja. Siksi olemmekin tehneet työskentelystä Volvo FL:n ohjaamossa ja sen ulkopuolella helpompaa ja palkitsevampaa kuin koskaan.

Kuppi kahvia

Ohjaamosta poistutaan monta kertaa päivässä, tekniikan täytyy toimia varmasti ja luotettavasti ja aikataulut ovat tiukkoja. Siksi kompromissiratkaisut eivät tule kysymykseen kaupunkijakeluja ajavan kuljettajan päivittäisessä työssä. On ensiarvoisen tärkeää, että hän voi luottaa täydellisesti kuorma-autoon, sen varusteisiin ja sen kykyyn suoriutua tehtävistä turvallisesti. Uudessa Volvo FL:ssä tämä toteutuu kaikissa yksityiskohdissa.

Uusi istuinmuotoilu

Uuden Volvo FL:n kuljettajan istuin on laitettu kokonaan uusiksi. Se on aiempaa turvallisempi ja siinä on integroitu niskatuki ja turvavyö, mutta myös tekstiilit ovat entistä kestävämpiä ja värit sointuvat kauniisti muuhun sisustukseen.

 

Ergonominen sisätilojen muotoilu

Kuorma-auton ohjaamossa sisustuksen funktionaalisuus ja esteettisyys ovat täydellisessä tasapainossa. Säilytyspinnat ja -tilat ovat runsaita, ja ne on sijoitettu kätevästi ulottuville niin, että liikkeet ohjaamossa ovat taloudellisia ja säästävät kuljettajan voimia.

Älykäs yhdistelmämittaristo

Vastaavat ergonomiset standardit toteutuvat yhdistelmämittaristossa. Kaikki mittarit ja hallintalaitteet on suunniteltu niin, että kuljettaja voisi toimia tehokkaasti omasta ja jalankulkijoiden turvallisuudesta tinkimättä. Johtoajatuksia ovat olleet intuitiivisuus ja järkevä sijoittelu. Kuljettajan mukavuutta ja ympäristön hyvinvointia on ajateltu myös siinä, että yhdistelmämittaristossa on nyt mittarit AdBlueta ja dieselhiukkassuodatinta varten.

Pienet asiat tekevät suuren eron.

Kun astut 17,5 tuuman renkailla varustettuun, uuteen 10 tai 12 tonnin Volvo FL -kuorma-autoon, huomaat heti, että askelma on matalammalla. Muutos voi tuntua pieneltä, mutta päivän viimeisen ajon jälkeen se on ylellisyyttä.

Näillä kuorma-autoilla päivän viimeinen toimitus tuntuu yhtä hyvältä kuin ensimmäinen.

Näe hyvin ja tule nähdyksi

Kuljettajan ja kuorma-auton suhde jalankulkijoihin ja muihin tienkäyttäjiin on myös erittäin tärkeä asia. Siksi uudessa Volvo FL:ssä on tehokkaat LED-huomiovalot, jotka syttyvät automaattisesti, kun kuorma-auto lähtee liikkeelle.

7
Kuljettaja