Uuden Volvo FM:n ohjaamoerittelyt

Tällä sivulla on tietoja seuraavista:

  • Ohjaamon mitat
  • Ohjaamon ominaisuudet

 


 

Ohjaamon mitat

 

Päiväohjaamo
Päiväohjaamo (FM-DAY) on mukava ja ergonominen kuljettajan työympäristö. Sisäkorkeus 157 cm, moottoritunnelin kohdalla 114 cm.
Makuuohjaamo
Makuuohjaamossa (FM-SLP) on mukavat yöpymistilat yhdelle henkilölle. Sisäkorkeus 157 cm, moottoritunnelin kohdalla 114 cm. 
Matala makuuohjaamo
Matalassa makuuohjaamossa (FM-LSLP) on kuormatilaa ohjaamon katon yläpuolella. Sisäkorkeus 147 cm, moottoritunnelin kohdalla 104 cm.

Volvo FM:n päiväohjaamo sivulta kuvattuna Volvo FM:n makuuohjaamo sivulta kuvattuna Volvo FM:n matala makuuohjaamo sivulta kuvattuna

Volvo FM:n päiväohjaamo ylhäältä kuvattuna Volvo FM:n makuuohjaamo ylhäältä kuvattuna Volvo FM:n matala makuuohjaamo ylhäältä kuvattuna

Volvo FM:n päiväohjaamo sisältä sivulta kuvattuna Volvo FM:n makuuohjaamo sisältä sivulta kuvattuna Volvo FM:n matala makuuohjaamo sisältä sivulta kuvattuna

Globetrotter-ohjaamo
Globetrotter-ohjaamossa (FM-HSLP) on mukavat yöpymistilat kahdelle henkilölle. Korkean rakenteensa ansiosta ohjaamossa on lisäsäilytystilaa. Sisäkorkeus 196 cm, moottoritunnelin kohdalla 153 cm.
Globetrotter LXL -ohjaamo
Globetrotter LXL -ohjaamossa (FM-XHSL) on mukavat yöpymistilat jopa kahdelle henkilölle. Korkean rakenteensa ansiosta ohjaamossa on lisäsäilytystilaa. Sisäkorkeus 210 cm, moottoritunnelin kohdalla 167 cm.

Volvo FM:n Globetrotter-ohjaamo sivulta kuvattuna Volvo FM:n Globetrotter LXL -ohjaamo sivulta kuvattuna

Volvo FM:n Globetrotter-ohjaamo ylhäältä kuvattuna Volvo FM:n Globetrotter LXL -ohjaamo ylhäältä kuvattuna

Volvo FM:n Globetrotter -ohjaamo sisältä sivulta kuvattuna Volvo FM:n Globetrotter LXL -ohjaamo sisältä sivulta kuvattuna

 

Ohjaamon ominaisuudet

 

Ohjaamon nelipistejousitus
Kierrejouset ja iskunvaimentimet tai ilmajousitus ja automaattinen korkeudenhallinta.

Ilmanotot
Ilmanotto vasemmalla puolella, saatavana korkea tai matala versio. Etuilmanotto saatavana lisävarusteena.

Värit
Noin 850 värisävyä.

Istuinverhoilu
Robust Tekstiili, tekstiili/keinonahka tai nahka
Dynamic Tekstiili, tekstiili/keinonahka tai nahka
Progressive Pehmeä tekstiili tai nahka
Kaikki istuimet ovat saatavana omalla ilmanvaihdolla varustettuina versioina.

Seinäverhoilu
Robust Keinonahka
Dynamic Tekstiili
Progressive Tekstiili

Kuljettajan istuin
Kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Standard, Comfort ja Deluxe. Kaikki vaihtoehdot ovat saatavana valinnaisilla verhoilumateriaaleilla. Istuimen säätömahdollisuudet ovat pituussuunnassa 200 mm ja korkeussuunnassa 100 mm. Kuljettajan istuimessa on vakiona niskatuki, säädettävä ja kääntyvä selkänoja, ristiselän tuki, säädettävyys pystysuunnassa ja eteen/taakse, säädettävä lannetuki sekä istuimen kaltevuuden säätö.

Apukuljettajan istuin
Kaksi mukavuustasovaihtoehtoa: Standard ja Comfort. Molemmat vaihtoehdot ovat saatavana valinnaisilla verhoilumateriaaleilla. Apukuljettajan istuimissa on vakiona niskatuki.

Vuoteet
Alavuoteen mitat 70×200 cm.
Erittäin mukavat 16 cm:n patjat, joissa pussijousitus. Kolme kovuusvaihtoehtoa: pehmeä, puolipehmeä ja kova.
Kaksi valinnaista patjansuojusta parantavat yöpymismukavuutta ja helpottavat vuoteen sijaamista.
Comfort-ylävuoteen mitat: 70×190 cm tai 60×190 cm.

Sisätilojen säilytysratkaisut

Tuulilasin yläpuolella on kaksi säilytystilaa säleovilla ja neljä ISO-paikkaa, joista yksi on varattu ajopiirturille. Makuu- ja Globetrotter-ohjaamon vuoteen alla on kaksi suurta säilytystilaa, joihin pääsee käsiksi ulkopuolelta, ja yöpymistiloissa on kaksi säilytystilaa lehdille ja muulle pikkutavaralle. Kojelaudassa on neljä avointa säilytystilaa, pieni säilytyslokero, DIN-paikkaan tuleva säilytystila, tavarasyvennys ja pulloteline.

Ulkoiset säilytysratkaisut

Kuljettajan ja apukuljettajan istuinten takana on säilytystilat, jotka voi avata ulkokautta.

Kattoluukku

Ohjaamossa on kattoluukku, jota voi avata 50 mm. Sisäpuolella on rei'itetty häikäisysuoja, joka toimii myös hyönteisverkkona, kun luukku on avattuna. Kattoluukku voi olla joko manuaalinen tai sähkötoiminen (lisävaruste).

Ohjauspyörä

Ohjauspyörästä on kuorma-auton erittelystä riippuen kaksi halkaisijaltaan erikokoista vaihtoehtoa – 450 mm tai 500 mm. Ohjauspyörän korkeuden säätövara on 90 mm ja sen kulman säätövara 28 astetta. Ohjauspyörä on saatavana sekä turvatyynyllä että ilman. Vakionopeudensäädintä, merkinantotorvea, puhelinta sekä kuljettajan näytön ja SID (Secondary Information Display) -näytön toimintoja voi käyttää turvallisesti ja kätevästi ohjauspyörässä olevilla hallintalaitteilla.

Ilmastointi

Ilmastointivaihtoehtoja on kaksi:

  • Käsisäätöinen ilmastointi (MCC).
  • Täysautomaattinen, elektronisesti ohjattu ilmastointi (ECC/ECC2).

Ilmastointia voidaan täydentää myös ohjaamon ja moottorin pysäköintilämmittimellä.