Volvo Dynamic Steering – mullistavin uutinen sitten ohjaustehostimen

Tunnelma on kiistattoman innostunut, kun kolme asiantuntijaa tapaa kokoushuoneessa Göteborgissa. He esittelevät pian merkittävimmän ohjausjärjestelmien innovaation sitten ohjaustehostimen. Uuden järjestelmän ansiosta kuljettajaan kohdistuu jopa 85 prosenttia vähemmän voimia. Tämä riittää erinomaisesti siihen, että kuljettajaan kohdistuva rasitus lievenee ja tuottavuus paranee.

Erittäin tarkan kaarreajon ja lähes mikroautomaisen ohjauksen ansiosta ei ole mikään ihme, että uusi järjestelmä on hyödyllinen kaukokuljetuksissa. Kukaan ei kuitenkaan osannut arvata, kuinka merkittävästi järjestelmä vaikutti täyteen kuormatun auton hallintaan pienillä nopeuksilla. Bosse Franzon puhuu kokemuksesta: – Täyteen lastatun kuorma-auton ohjaamiseen riitti yksi sormi.
Kokeilin samaa myöhemmin henkilöautossani, mutta sormivoima ei riittänyt.

Tämä tekee ohjaukselle sen, mitä I-Shift teki vaihtamiselle

Ohjaamisen vapautta

Uudet ohjausominaisuudet sopivat täydellisesti Volvo FM:ään – sekä kaikkiin tilanteisiin, joissa ohjausliikkeitä tarvitaan paljon. – Otetaan nyt vaikka kaupunkijakelu, kehitysinsinööri Kristoffer Tagesson sanoo ja jatkaa: – Kiertoliittymissä näkee usein, kuinka kuljettaja nojaa eteenpäin saadakseen lisää voimaa ohjausliikkeeseen. Kääntyminen pienillä nopeuksilla voi vaatia kovia ponnisteluja. Tehostimen vääntö on progressiivinen, joten tehostava vaikutus on suurempi pienillä nopeuksilla. Näin huomattava osa päivittäiseen ajoon liittyvästä rasituksesta jää pois. Ja kun kuljettaja ei väsy niin herkästi, myös turvallisuus paranee.

Myös kuljettaja kuluu

Yhä nuoremmilla kuljettajilla on vaivoja niska- ja hartiaseudulla. – Tässä valossa Volvo Dynamic Steering ei ole pelkkä mukavuusominaisuus, vanhempi insinööri Jan-Inge Svensson kertoo. – Tämä innovaatio voi vähentää kuljettajien kulumavikoja, mikä näkyy myös vähentyneinä sairauspoissaoloina. Kuljettajan näkökulmasta se tarkoittaa, että aktiiviura pitenee ja hartiavaivoilta vältytään. Jos kuljettaja on virkeämpi 8–9 tunnin ajon jälkeen, myös onnettomuuksia sattuu vähemmän.

 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että niska- ja hartiakivut ovat yleisiä kaikenikäisillä kuljettajilla.
Hartiat

Ennakoitava, ei pitkästyttävä

Suurillakin nopeuksilla tienpinnan epätasaisuudet tempovat kuljettajaa jatkuvasti edestakaisin. Uusi järjestelmä suodattaa kuitenkin epätasaisuudet pois, ja kuljettaja voi ajaa häiriöittä ja vapautuneemmin. Volvo Dynamic Steering parantaa myös kuorma-auton suuntavakavuutta suurilla nopeuksilla. Kristoffer Tagessonin mukaan tämä lisää ennakoitavuutta. – Ohjaaminen itsessään on erittäin tasaista ja jouhevaa. Lisätehostus tuottaa joka hetki oikean voiman ohjauspyörään. Tämä tekee ohjaamisesta vähemmän väsyttävää ja lisää sen ennakoitavuutta.

Kuopat tuntuvat yleensä iskuna ohjauspyörässä, mutta Volvo Dynamic Steering vaimentaa häiriöt ennen niiden kulkeutumista ohjauspyörään.
Kuopat

Matka taittuu, tie oikenee

Normaalisti tiessä on kallistusta, ja ajoneuvo ajautuu alaspäin. Ajautumisen vuoksi kuljettaja joutuu uudellakin maantiellä tekemään jatkuvasti kompensoivia ohjausliikkeitä. Järjestelmä laskee kuitenkin tienpinnan keskimääräisen kallistuksen ja kompensoi sen mukaan. Kaukokuljetuksissa Volvo Dynamic Steering pienentää kuljettajan hartioihin kohdistuvaa rasitusta huomattavasti.

Ainutlaatuista tekniikkaa

Volvo Dynamic Steering -järjestelmän voimanlähteenä toimii sähkömoottori, joka säätelee ohjausjärjestelmän toimintaa 2 000 kertaa sekunnissa. – Luku antaa käsityksen järjestelmän tarkkuudesta, Bosse Franzon toteaa. – Teknologia perustuu vääntömomenttia säätelevään järjestelmään, eli sen toimintoja voidaan täydentää tulevaisuudessa huomattavasti. Uskon, että tämä tekee ohjaukselle sen, mitä I-Shift teki vaihtamiselle. Siitä tulee varmasti erittäin suosittu lisävaruste.

Kristoffer Tagesson

Edistyksellistä peruuttamista

Volvo Dynamic Steering antaa ohjausapua siellä, missä sitä usein eniten tarvitaan – peruutettaessa. Ohjauspyörä palautuu keskiasentoon yhtä luontevasti kuin ajettaessa eteenpäin. Tämän ansiosta ohjauspyörän kääntäminen sujuu ilman ponnisteluja tarkkuutta vaativissa ajotilanteissa. Kristoffer Tagesson kertoo: – Kun kuorma-auton etuakselilla on yhdeksän tai kymmenen tonnia painoa, peruuttaminen on kovaa työtä. Volvo Dynamic Steering -järjestelmän ansiosta voit kytkeä kuorma-auton peruutusvaihteelle ja tehdä ohjausliikkeitä ilman ponnisteluja. Kun päästät ohjauspyörän, se palautuu pehmeästi keskiasentoon, kunnes pyörät ovat jälleen suorassa.

Näpit irti

– Jos pysäytät kuorma-auton suoraksi, kytket peruutusvaihteen päälle ja irrotat kädet ohjauspyörästä, voit käytännössä peruuttaa niin kauas kuin haluat. Ehkä noin sadan metrin jälkeen voi käydä niin, että perävaunun akselit eivät enää ole suorassa linjassa. Jos samaa yritettäisiin ilman Volvo Dynamic Steering -järjestelmää, kuorma-auto olisi linkussa 20 metrin jälkeen, Bosse Franzon kertoo.

Lue lisää Volvo Dynamic Steering -järjestelmän eduista

2
Ohjaus