A sebességváltó, amely mindig gondolkozik

Az I-Shift a Volvo legfejlettebb fokozatváltási megoldása. Egyesíti az automatikus sebességváltók egyszerűségét egy teljesen automatizált 12 fokozatú sebességváltó hatékonyságával. Ez nagyobb kényelmet jelent a járművezető, és akár 3 százalékos üzemanyag-megtakarítást az üzemeltető számára. 

every drop counts

MILYEN OKOS?
Először is, azok egyedi karakterisztikájának alapos ismeretében pontosan tudja, hogy miként nyerheti a maximális teljesítményt az egyes Volvo motorokból. Másodszor, figyeli a jármű tömegét, ellenállását az út dőlésszögét is figyelembe véve, sebességét és gyorsulását - majd az adatokat felhasználva előre meghatározza és kiválasztja az optimális hatékonysághoz tartozó ideális sebességi fokozatot. Ha szükséges, egy vagy több fokozatot is átugrik.
A világ legjobb sofőrjéhez hasonlóan mindezt valós időben teszi. És mindig megteszi. I-Shift ily módon egy kézi kapcsolású sebességváltóhoz képest akár 7 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

I-SHIFT I-ROLL FUNKCIÓVAL
Használat közben akár 2 százalék üzemanyag is megtakarítható az I-Roll funkció segítségével, amely a legmagasabb fokozatban haladva a teherautó mozgásának mozgási energiáját kihasználva csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Enyhe lejtőkön leoldja a motort, lehetővé téve, hogy a jármű nagyobb távolságokat is megtegyen gurulva, késleltetve ezzel a többlet üzemanyag befecskendezését.

TOVÁBBI GAZDASÁGI ELŐNYÖK
Mivel tömege 70 kilogrammal kisebb kézi kapcsolású megfelelőjénél, maga a sebességváltó is növeli a teherautó hasznos teherbírását, ezzel javítva a lehetőségeket a nyereségességre. A gazdaságosságot fokozzák a sima fokozatváltások is, amelyek kisebb igénybevételt jelentenek a hajtásláncnak és a gumiabroncsoknak - meghosszabbítva az alkatrészek élettartamát és csökkentve a karbantartási költségeket. Továbbá az, hogy kisebb zajt kelt, csökkenti a járművezetőre háruló igénybevételt.
i-shift
ishift 

Az I-Shift intelligens sebességváltók negyedik generációja. 
every drop counts

“Az I-Shift 100 százalékig meggyőzött. Valamennyi Volvo teherautónk tartalmaz I-Shiftet, mivel üzemanyagot takarít meg és fokozott vezetési kényelmet biztosít.“

Walter Husmann, W. Husmann Company, Svájc

FLOTTAOPTIMALIZÁLÁS
Az elérhető csomagok családjának révén az I-Shift specializált programok segítségével a különböző szállítási területek egyedi igényeihez igazítható. Így képes optimalizálni az I-Shift bármilyen flotta üzemanyag-hatékonyságát. A Distribution & Construction program például olyan funkciókat tartalmaz, amelyek megkönnyítik az elindulást és a tolatást. A Heavy GCM 60 tonnánál nagyobb össztömegre optimalizálja a fokozatváltásokat, míg a Long Haul Fuel & Economy utazósebességen optimalizálja az üzemanyag-fogyasztást.

NEGYEDIK GENERÁCIÓS AMT-NK
A Volvo AMT-je, vagyis automatizált manuális sebességváltója, újra és újra finomításokon esett át, hogy jobb gazdaságosságot és intelligensebb termékjellemzőket nyújtson a járművezető támogatására. Ez egy 12 fokozatú, elektronikusan vezérelt felezős tartományváltó, amely kézi és automatikus fokozatváltási lehetőséget is kínál. Automatikus módban két beállítást kínál: teljesítmény és gazdaságosság.