További információk az RSS-ről

További információk az RSS-ről

Mi az a webes hírszolgálat?
A webes hírszolgálat, vagy RSS szolgálat egy internetes szolgáltatás, amely automatikusan frissül egy vagy több szabadon választott weboldal tartalmával - időt takarít meg Önnek, hiszen segítségével hatékonyabban szörfözhet az egyre gyarapodó Interneten.

Az RSS (Really Simple Syndication), amelyet általában egy narancssárga ikon szimbolizál, hamar az internetes hírszolgáltatások standard formátumává vált, számos sport- és híroldal alkalmazza. Az RSS révén gyorsan és kényelmesen hozzáférhet új tartalmakhoz anélkül, hogy meglátogatta volna a weboldalt. Az RSS lehetővé teszi, hogy felmenjen egyetlen helyre - feltöltse az olvasót - és számos weboldal legfrissebb hírei között böngésszen.

Hogyan juthatok hozzá a hírszolgálathoz?
Mindössze annyit kell tennie, hogy telepít egy RSS olvasót számítógépére. Számos ilyen szoftver közül választhat. Ezek közül néhány olyan program, amelyet le kell töltenie számítógépére, de mi inkább a böngésző alapú olvasók használatát ajánljuk. A böngésző alapú olvasók olyan weboldalak, amelyek az Ön személyes fiókjában elmentik hírbeállításait és azok tartalmát, ami rendkívül praktikus például, ha rendszeresen internetezik különböző számítógépekről.

Jobb oldalt fent számos böngésző alapú és letölthető RSS olvasókra mutató hivatkozás közül választhat.

Ha rendelkezik RSS olvasóval, betáplálhatja a Volvo teherautók híreit.

TÁPLÁLJA BE RSS HÍREINKET

  1. Kattintson a fenti linkre
  2. Másolja ki az URL címet
  3. Illessze be RSS olvasójába