Az új Volvo Arany szerződés.
100 százalékos üzemidőt ígérünk.

Az üzemidő kulcsfontosságú kérdés minden üzemeltető számára. Ezért készülnek a Volvók úgy, hogy tartósak legyenek, és megkíméljék Önt a kellemetlen meglepetésektől út közben.

Az új Volvo arany szerződéssel még egy lépéssel tovább megyünk. Megígérjük, hogy teherautója mindig rendelkezésére áll, amikor szüksége van rá.

Ez az új telematikai átjárónak (TGW) köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy a szerviz távolról is elérje a teherautót.

A TGW magával hozza a teljesen új VAS On Call-t is.

Olvassa el a 100%-os üzemidő belső történetét

Új Volvo Arany Szerződés
Megelőző karbantartás
Javítások
Új Szerviztervezés
Online termékjellemzők
Üzemidő-ígéret


100%-os üzemidő-ígéret

Ígéretünk: 100%-os üzemidő.

Nincs költségesebb az álló teherautónál. Az új arany szerződéssel nem kevesebb, mint 100%-os üzemidőt ígérünk. Ez azt jelenti, hogy teherautója mindig rendelkezésére áll, amikor szüksége van rá. Ha nem sikerülne, például egy meghibásodás esetén, pénzügyi kompenzációt nyújtunk.

Miért mert ilyen ígéretet tenni a Volvo – mit mondanak erről a fejlesztők

Online termékjellemzők. Az Ön vezeték nélküli szerelője

Online termékjellemzők.
Az Ön vezetéknélküli szerelője.

Bizonyos dolgok miatt nem lenne feltétlenül szükséges szervizbe látogatni. És már nem is kell. Az Online termékjellemzőkkel egy szerelő hozzáférhet járművéhez, hogy távolról állítsa be a kijelzett üzemanyag-fogyasztást, az üzemanyagtartály méretét (ha plusz tankokat szerelt fel) és a kívánt sebességkorlátozást. Még a terhelésjelző funkció távoli bekapcsolása is lehetséges. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy rövid időre félreáll az úton. Soha nem volt még ilyen gyors a szervizelés.

Új Szerviztervezés

Új Szerviztervezés. Egy lépés előre.

A telematikai átjáró jóvoltából a szerviz hozzáférhet olyan információkhoz, mint a motoradatok, a futásteljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás, a diagnosztikai hibakódok, az üzemeltetési körülmények és a fontos alkatrészek (fékbetétek, tengelykapcsoló, akkumulátor, légszárító, stb.) állapota. Ez azt jelenti, hogy időben figyelmeztethetjük Önt, még mielőtt egy nem tervezett leállást kockáztatna. De a legfontosabb, hogy mindig tökéletesen felkészültek vagyunk, ha a szervizbe érkezik. Így hamarabb folytathatja útját, mint gondolná.

Volvo Action Service gomb

Segítségre van szüksége? Csak nyomja meg a gombot.

Egy nem tervezett leállás a semmi közepén? A Volvo Action Service csupán egy gombnyomásnyira van. A VAS On Call automatikusan olyan operátorhoz kapcsolja Önt, aki beszél az Ön nyelvén (a teherautó ellenőrzi a digitális tachográfban lévő kártya nemzetiségét). Az összekapcsolás után a kiszolgálás gyors és pontos, mert már ismerik az Ön alvázazonosítóját, helyzetét és a lehetséges diagnosztikai hibakódokat.

Volvo szerviz felirat

1100 szerviz
– készen arra, hogy bárhol segítsenek Önnek.

A Volvo ügyfeleként hozzáférése lesz kiterjedt szervizhálózatunkhoz, amelyben magasan képzett személyzet áll a rendelkezésére. Csak Európában több mint 1100 szervizzel rendelkezünk szerte a kontinensen. Így ha távol is jár otthonról, sosincs messze a segítség.

Keresse meg az Önhöz legközelebbi szervizt itt