Volvo FE Hybrid

Soha nem volt ennyire kifizetődő a környezetvédelem

Felismertük, hogy a Volvo Trucks a környezeti problémák részese. De hiszünk abban is, hogy a Volvo Trucks a megoldás részét is képezi. A Volvo FE Hybrid egyik válaszunk a globális felmelegedésre. A párhuzamos hibrid technológia egy igazi üzemanyag-megtakarító, amely a széndioxid-kibocsátás akár 30 százalékos csökkentését is lehetővé teszi. Jobb a környezetnek – kímélőbb a pénztárcájának.


Tények és adatok

300000 km
20l/100 km
Euro 5
B0 Üa. minősítés

Szétszerelési kézikönyv Igen
A műanyag és a gumi megjelölése Igen
Anyagok
Gyártás:
- Energia (MWh)
- Víz (m3)
- Veszélyes hull. (kg)

62
211
432
Életciklus üvegházhatás (CO2-kib.) 201
Életciklus értékelés Igen
ISO 14001 minősítés (termelés, műszaki fejlesztés) Igen


Egy CO2-semleges üzemben gyártva

Egy CO2-semleges üzemben gyártva

A teherautók teljes élettartama során törekszünk a fenntarthatóságra – az összeszerelő sortól az újrahasznosításig. A Volvo Trucks 2007-ben a teherautó-gyártók között a világon elsőként alakított ki CO2-semleges üzemet. Ma már több üzemünk is CO2-semleges, és mindegyikük törekszik a fosszilis üzemanyagok helyett az olyan megújuló energiaforrások használatára, mint a nap-, a szél- és a vízenergia, illetve a biomassza. Ez azt jelenti, hogy Volvo FE Hybrid teherautója szinte anélkül készül el, hogy az befolyásolná a környezet széndioxid-háztartását.

A tudatos vezetés számít leginkább

A tudatos vezetés számít leginkább

A károsanyag-kibocsátás csökkentésével kapcsolatosan tény, hogy a teherautók által okozott környezetkárosító hatás a járművek használata során keletkezik. Ez a kőkemény igazság. A jó hír azonban, hogy a Volvo Trucks bőséges segítséget nyújt Önnek ezen hatás csökkentéséhez. És mivel ezek közül a legtöbb az üzemanyag megtakarítására vonatkozik, pénzügyileg is kifizetődők. Bővebb információkért lépjen kapcsolatba márkakereskedőjével! Lépjen kapcsolatba márkakereskedőjével, ha további információkat szeretne megtudni arról, hogy miként üzemeltetheti üzemanyag-hatékonyabban Volvo FH-ját

Volvo Trucks címkék

Volvo Trucks címkék

Volvo FE Hybrid teherautója 90 százalékban újrahasznosítható. Ez annak jóvoltából lehetséges, hogy a Volvo Trucks a könnyű azonosíthatóság és szétszerelhetőség érdekében megjelöli a kisebb alkatrészeket is. Továbbá annak biztosítása érdekében, hogy Volvo FE Hybrid teherautója – az akkumulátorokkal együtt – újrafeldolgozásra és újrahasznosításra kerüljön, a Volvo Trucks felújítja a használt alkatrészeket, szétszerelési útmutatókat biztosít, szétszerelő üzemeket működtet és partnerekkel rendelkezik a begyűjtésre.


Számítsa ki teherautójának környezetkárosító lábnyomát

Számítsa ki teherautójának környezetkárosító lábnyomát

A Volvo Trucks online Üvegházhatás kalkulátor alkalmazása seregnyi információt tartalmaz a környezetet befolyásoló tényezőkről Volvo FE Hybridje teljes életciklusa során. Azt is megtudhatja, hogy az Ön adott teherautója – vagy flottája – mekkora hatást gyakorol a környezetre, és összehasonlíthatja eredményeit más teherautókéval.