Rádiók

A Volvo új audiorendszerei kifejezetten a teherautókat próbára tevő környezeteket figyelembe véve készültek. Sem a zökkenők, sem a rázkódások nem zavarják elsőrangú hangvisszaadásukat. A "teremszimulációs" hangvisszaadást biztosító digitális jelfeldolgozó (DSP) rendszernek köszönhetően a hang jellegzetességei folyamatosan módosulnak, hogy a vezető mindig úgy érezhesse, a zene terjedésének középpontjában ül.

Minden rádiókészülék közös funkciói:
VR 200, 300, 400: 18 programozható FM-állomás, 12 AM-állomás és 6 hosszúhullámú állomás. 18 FM, 12 AM és 6 hosszúhullámú rádióállomás automatikus tárolása.
VR 100: 12 programozható FM-állomás, 12 AM-állomás és 6 hosszúhullámú állomás. 12 FM, 12 AM és 6 hosszúhullámú rádióállomás automatikus tárolása


Az RDS rendszer frekvenciaváltozás esetén is a kiválasztott rádióállomásra marad hangolva. Az EON és a TP azonnali forgalmi információkat biztosít, Ön akár rádiózik, akár CD-t vagy magnókazettát hallgat. A PTY automatikusan megkeresi azokat a csatornákat, amelyeken olyan műsor van, amilyet Ön hallgatni szeretne.

A kormánykeréken lévő kezelőszervekkel felszerelt teherautókon a vezető egyszerűen és biztonságosan növelheti és csökkentheti a hangerőt rádiózás, CD- és magnóhallgatás közben. Ugyanezzel a módszerrel lehet csatornát keresni, a CD-lejátszón számot váltani, illetve előrecsévélni a kazettát.

A VR 200, 300 és 400 típushoz infravörös távirányítót is mellékelünk.