Safe Cabs

Biztonságos fülkék

Szoba kilátással
A Volvo Trucks fülkéit a lehető legjobb körkörös kilátás jegyében tervezték. Nagy méretű üvegtáblákkal, nagy teljesítményű ablaktörlőkkel és nagy visszapillantó tükrökkel készülnek, így minden helyzetben Öné lehet az irányítás.

Emellett a fényszórók nagy erejű HID (High Intensity Discharge) izzókkal vannak felszerelve, amivel a nappali fényhez hasonló, a szemet jobban kímélő megvilágítás érhető el A HID izzók tartósabbak is a szokványos fényszóróizzóknál.

Annak érdekében, hogy láthassa, mi történik a teherautó mögött például tolatáskor, tolatókamera is rendelhető, amelyhez beépített kijelző tartozik.


Automatikus klímaberendezés
Tesztek során kimutattuk, hogy ha nagyon meleg van, a vezetők hajlamosak hibázni és tévesen megítélni a szituációt. Ezért fejlesztettük ki a Volvo Electronic Climate Control (ECC) nevű, új klímaberendezést teherautóinkhoz.

Az ECC rendkívül fejlett rendszer, figyelemmel követi a külső és a belső hőmérsékletet, a párologtató hőmérsékletét, a jármű sebességét, a motor fordulatszámát, illetve számos más paramétert.

Élvezze a csendet
A hallórendszer túlterhelése stresszhez vezet. A stressz pedig számos közlekedési baleset kiváltó okai között szerepel. A Volvo ezért zajcsökkentő megoldások egész sorát dolgozta ki, mint például:

  • A fülke alatt vastag hangszigetelés található, amely kívül tartja a motorzajt
  • A fülkét és a visszapillantó tükröket aerodinamikai szempontok szerint alakították ki, ami csökkenti a menetszél okozta zajt
  • Az új Volvo FH/FM teherautóban egy új hangtompító halkítja a fárasztó zajként érzékelt alacsony frekvenciájú hangokat
  • A fülke körben vastagon hangszigetelt, hogy kívül tartsa a környező forgalomból származó zajokat

 

Hívatlan látogatók kíméljenek
A gépkocsivezető minden fuvarvállalat legbecsesebb kincse. A Volvo lopásgátló rendszere révén egyszerűen zárhatja be az autót és kapcsolhatja be a riasztót. Nyugodtan alhat, mert a 105 dB (A) hangerejű sziréna több mint elég hangos ahhoz, hogy még a legelszántabb tolvajt is menekülésre késztesse.