Új Volvo FH

Ami bemegy, annak ki is kell jönnie

A kipufogógáznak négy olyan fő összetevője van, amelyek káros hatást gyakorolnak az egészségre és a környezetre. nitrogén-oxidok, részecskék, szénhidrogének és szén-monoxid. Nálunk a Volvo Trucks-nál a nitrogén-oxidok és a részecskék mennyiségének csökkentése kap kiemelt hangsúlyt. Az elmúlt 20 év során az új teherautók esetében 75, illetve 85 százalékkal csökkentettük ezen anyagok kibocsátását. De még nem végeztünk.


Euro 5 minősítésű

Euro 6 minősítésű

A teherautók károsanyag-kibocsátási szabványai meghatározzák az EU tagállamaiban értékesíthető új járművet károsanyag-kibocsátásának elfogadható határértékeit. A jelenlegi szabvány, az Euro 6, 2014. január 1-én lépett hatályba, és megköveteli a nitrogén-oxidok (NOX), valamint a részecskék (PM) kibocsátásának jelentős csökkentését.

SCR és AdBlue egy jövőbiztos teherautóért

SCR és AdBlue egy jövőbiztos teherautóért

A Volvo az SCR (szelektív katalitikus redukció) technológiát választotta az Euro 5 és az Euro 6 szabványok teljesítéséhez. A megoldás egy AdBlue nevű adalékot alkalmaz, amelyet a kipufogógázba fecskendeznek, mielőtt áthaladna az SRC katalizátoron, ahol a nitrogén-oxidok ártalmatlan nitrogéngázzá és vízgőzzé alakulnak át. Az AdBlue kiszolgáló infrastruktúrája folyamatosan bővül.