I-Shift Dual Clutch – egyenletes és dinamikus gyorsulás.

Inspirációt merítettünk az autóversenyzés világából, és egy olyan új sebességváltót alkottunk, amely a teherautó-iparban eddig soha nem látott jellemzőkkel bír – az I-Shift Dual Clutch-t. A kettős tengelykapcsoló révén a nyomaték- és a teljesítmény-leadás megszakadása nélküli fokozatváltást tapasztalhat. Mindezt az üzemanyag-fogyasztás romlása nélkül. Ha szállítási feladatai nagy teljesítményt és gyakori fokozatváltásokat igényelnek, az I-Shift Dual Clutch páratlan menetkényelmet biztosít az Ön számára.


I-Shift dual clutch unit

Hogyan válik előnyére az I-Shift Dual Clutch. 

Folyamatos hajtóerő a nyomaték megszakadása nélkül, egyenletes és dinamikus gyorsulás mellett – ezen fő előnyöket tapasztalhatja meg az I-Shift Dual Clutch használatakor. Ennek neve rásegítéses váltás, ami még kényelmesebbé és nyugodtabbá teszi az útját.

Az élénk gyorsulást is megérzi majd, ami megkönnyíti a forgalom ritmusának követését. Az I-Shift Dual Clutch a tökéletes választás a nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz.

Az I-Shift Dual Clutch a 460, 500 és 540 lóerős teljesítményszintű D13K motorokkal rendelhető.

Fedezze fel az I-Shift Dual Clutch további előnyeit itt!

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Új, de jól bevált. 

Hegymenet csúszós útfelületen? Nem probléma. Az I-Shift Dual Clutch segíti Önt a zökkenőmentes és gyors fokozatváltásokban, minimálisra csökkentve a teherautó elakadásának vagy a tapadás elvesztésének kockázatát.

Igen, az I-Shift Dual Clutch teljesen új. De gondosan tesztelt és jól bevált. 2009-óta több millió kilométeren keresztül teszteltük a sebességváltót mindennapi használatban.

Az innovatív platformkialakításnak köszönhetően az jelenlegi I-Shift funkciók, mint a mellékhajtás és a retarder az -Shift Dual Clutch-ra is felszerelhetők.I-Shift Dual Clutch front

Így működik. 

A két száraz tengelykapcsoló a sebességváltó elejénél található. Normál üzemben az egyik tengelykapcsoló üresjáratban, míg a másik összekapcsolt állapotban van. A tengelykapcsolókat és a fokozatváltásokat egy pneumatikus rendszer szabályozza, a jól ismert I-Shifthez hasonlóan.

A kettős tengelykapcsolós sebességváltó alapvetően képes az adott fokozatban haladva előre kiválasztani a következő fokozatot. Fokozatváltáskor az éppen összezárt tengelykapcsoló kiold, ezzel egy időben pedig a korábban üresjáratban lévő tengelykapcsoló összezár. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolás a teljesítmény-leadás megszakadása nélkül megy végbe.

A két behajtótengely, valamint a fogaskerekek és a kapcsolóelemek leleményes elrendezésének köszönhetően egyszerre két fokozat is be lehet kapcsolva.


I-Shift Dual Clutch

Típus Legmagasabb fokozat Motornyomaték (Nm) Szerelvényössztömeg (tonna)
SPO2812 Gyorsító 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Long Haul & Fuel Economy
Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ezek különösen alkalmassá teszik a programcsomagot a nemzetközi fuvarozási feladatokra.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Long Haul & Fuel Economy I-See-vel
Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Long Haul & Fuel Economy csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében.


Tekintse meg a csomagok teljes tartalmát