Volvo Dinamikus Kormányzás.
Teljes irányítás erőfeszítés nélkül.

Tökéletes stabilitás nagy sebességnél. Tökéletes irányítás kis sebességnél. Valamint izmainak lényegesen kisebb igénybevétele.

A forradalmi Volvo Dinamikus Kormányzás teljesen megváltoztatja majd a vezetés élményét. Volvo FH-ja egyszerűen csak követi a szándékait, miközben nem igényel erőfeszítést Öntől.

A Volvo Dinamikus Kormányzás immár minden hajtásképlethez, még a dupla első tengelyű teherautókhoz is rendelhető.

Lássuk a tényeket!

Próbálja ki Ön is
Keresse meg az Önhöz legközelebbi Volvo kereskedést, és foglaljon időpontot a Volvo FH tesztvezetésére!

Látogasson el a kereskedő keresőbe


Nagy sebességű stabilitás

Nagy sebességnél:
Ne hagyja, hogy bármi eltérítse útirányától!

Egyenesen haladni nem is olyan könnyű, mint sokan gondolják. Valójában gyakran kell korrigálni az úthibák, kátyúk és a felfestések miatti ütések miatt. Vagy korrigálni az irányt egy eltérő tapadású felületen történő fékezést követően. Igen, olykor az oldalszél is zavarhatja a haladást.

A Volvo Dinamikus Kormányzás teljes mértékben megváltoztatja ezt. Csak enyhítse a szorítását a kormánykeréken, összpontosítson a forgalomra, és biztos lehet benne, hogy a teherautó nem vált irányt addig, amíg Ön ezt nem szeretné.

Kis sebességű irányíthatóság

Kis sebességnél: Kormányozzon egy ujjal és kímélje a hátát!

Ez az, ahol a Volvo Dinamikus Kormányzás igazán megváltoztatja majd mindennapjait. És a jövőjét. Mivel többé nem kell megfeszítenie izmait ahhoz, hogy kis sebességgel manőverezzen a teherautóval. A Volvo Dinamikus Kormányzás biztosítja mindazon kormányrásegítési erőt, amire szüksége van. Szó szerint egy ujjal is kormányozhatja a teherautót. Ez pedig nemcsak a jármű teljes irányítását biztosítja az Ön számára, de gyakorlatilag megszünteti nyakának és vállainak igénybevételét.

Irányíthatóság tolatáskor

Tolatás közben:
Tökéletes irányítás erőfeszítés nélkül.

A tolatás egy teljesen megrakott teherautóval a munka egyik legnagyobb kihívást és megpróbáltatást jelentő része. Különösen akkor, ha környezetének minden apró részletére is oda kell figyelnie. Nem így a Volvo Dinamikus Kormányzással! Immár tökéletes pontossággal tolathat – szinte erőfeszítés nélkül. És amint elengedi a kormánykereket, az automatikusan visszaáll középállásba, tovább csökkentve a megerőltetéseit.

Ha pedig nagy távolságot kell tolatva megtennie, itt egy újdonság az Ön számára. Az iránytartási stabilitás olyan magas szintű, hogy egy teherautóból és pótkocsiból álló szerelvényből több mint száz métert is megtehet tolatva anélkül, hogy eltérne az iránytól.