„Mintha egy virtuális szerelő is utazna a járművön.”

Az új Volvo FH minden eddiginél magasabb szinten teszi lehetővé az üzemidő emelését. A fedélzeti technológia lehetővé teszi a szerviz számára a teherautó létfontosságú alkatrészeinek út közbeni átvizsgálását. Ez azt jelenti, hogy a karbantartás annak valós szükségessége szerint tervezhető.

Ezt a világújdonságot a Volvo FH kommunikációs egysége, a Telematics Gateway tette lehetővé, amely különböző helyzetekben lépéselőnyt biztosít a teherautó, a járművezető és az üzemeltető számára. Ez a valós igényeken alapuló karbantartáshoz jelentést küld a szerviznek, így a szerelő láthatja a létfontosságú alkatrészek, például a fékbetétek, a tengelykapcsoló, az akkumulátor és a légszárító állapotát.

„Ha ezek a vártnál jobb állapotban vannak, a szerviz megváltoztathatja a szerviztervet úgy, hogy a járművet csak akkor szervizelik, amikor az valóban szükséges” – mondja Christian Gustavsson, a Volvo Trucks szerviz munkatársa.
 


Volvo Arany szerződés

Egy arany szolgáltatás

Ez az új Volvo Arany szerződés részeként lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy elfelejtsék a szerviztervet és hagyják, hogy a szerviz gondoskodjon arról. A szerelő nyomon követi a teherautó futásteljesítményét, illetve az alkatrészek kopásának sebességét, és annak megfelelően alakítja ki a szerviztervet – és akkor hívja Önt karbantartásra, amikor a teherautónak valóban szüksége van rá.

„A kopás távoli megfigyelésének lehetősége azt jelenti, hogy nem kell túlságosan gyakran ellátogatnia a szervizbe – és még azelőtt elvégzik a karbantartást, mielőtt túl késő lenne” – mondja Christian Gustavsson.


Teherautóra szabott karbantartás

Az a tény, hogy ilyen sok dolgot kell karbantartani egy teherautón, azt jelenti, hogy ez a valóságon alapuló megközelítés fontos hatással bír az üzemidőre és az üzemeltető jövedelmezőségére. „A szállítási üzemeltető hatékonyabban kihasználhatja teherautóját – és több tonna-kilométert teljesíthet” – mondja Christian Gustavsson.

Meghibásodás esetén pedig a fedélzeti kommunikációs egység és a VAS On Call gomb lehetővé teszi a Volvo számára, hogy a megfelelő műszaki források kiküldésével ismét menetkésszé tegye a teherautót. „Nincs értelme tagadni – a meghibásodások nem küszöbölhetők ki teljesen. De azt megtehetjük, hogy könnyebbé tesszük a segítséghez jutást, ha bekövetkeznek” – mondja Christian Gustavsson.

Nyomja meg a gombot segítségért

Amikor a járművezető megnyomja a gombot, automatikusan telefonhívás indul a call center felé, és adatok is továbbításra kerülnek (a kijelölt országokban). Az operátor látja a jármű elhelyezkedését, és a diagnosztikai hibakódokat. A járművezetőnek csupán annyit kell tennie, hogy megerősíti a történteket.

„Ez azonnal jobb áttekintést nyújt a számunkra a helyzetről – így a megfelelő segítséget küldhetjük ki a járműhöz, azzal a megnyugtató tudattal, hogy úton van a segítség” – teszi hozzá Christian Gustavsson. „Mintha egy virtuális szerelő is utazna a járművön”

10
Üzemidő