Volvo FM biztonsági rendszerek

Járművezető-támogató rendszerek.
Egy plusz szemet tartanak az úton.

A Volvo FM számos előremutató biztonsági rendszerrel szerelhető fel, amelyek hatékonyan csökkentik a balesetek kockázatát:

  • Kiterjesztett fék
  • Elalvás figyelmeztetés
  • Adaptív sebességtartó automatika
  • Sávváltás-támogatás
  • Vészhelyzeti féklámpa
  • Elektronikus menetstabilizáló program

Kiterjesztett fék.

Bizonyos helyzetekben – például kanyarodáskor vagy csúszós úton lefelé haladva – fennáll a kockázata, hogy a pótkocsi megtolja a teherautót, ami veszélyes becsukláshoz vezethet. A Stretch Brake kiterjesztett fék a Volvo egy új fejlesztése, amelyet ennek megakadályozására terveztek. A pótkocsi szakaszos fékezésével a járműszerelvény feszesen tartható, csökkentve a veszélyt. A rendszer veszélyes helyzetekben automatikusan működésbe lép 50 km/h sebesség alatt.  A Stretch Brake nyergesvontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető.

Elalvás figyelmeztetés.

Az Elalvás figyelmeztetés egy intelligens rendszer, amely figyeli az Ön vezetési stílusát. Ha ez a fáradtságra utaló módon eltér a megszokottól, hangjelzés és a kijelzőn megjelenő üzenet tanácsolja Önnek, hogy tartson szünetet.

Adaptív sebességtartó automatika előzetes ütközésfigyelmeztetéssel.

Kövesse a forgalom ritmusát erőfeszítés nélkül. A radaralapú adaptív sebességtartó automatika (ACC) a gázpedál és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályzásával biztonságos távolságot tart az elöl haladó jármű mögött. Ütközés veszélye esetén figyelmeztető fényjelzések vetülnek a szélvédőre.

Sávváltás támogató rendszer.

Az utasoldali holttérben könnyedén megbújhatnak más közlekedők. A Sávváltást támogató rendszer egy radart tartalmaz, amely az irányjelző működtetésekor ellenőrzi a területet. Ha a terület nem szabad, hangjelzés és a tükörnél villogó ikon figyelmezteti Önt.

Vészhelyzeti féklámpa.

Ha beletapos a fékbe, a féklámpák gyorsan villogni kezdenek, figyelmeztetve az Ön mögött lévő járműveket. Egyszerű módja ez a ráfutásos balesetek elkerülésének, amelyek végzetes sérülésekhez és súlyos tömegbalesetekhez vezethetnek.

Elektronikus menetstabilizáló.

A Volvo Elektronikus menetstabilizálója (ESP) hatékonyan csökkenti a megcsúszás és a borulás kockázatát. Veszélyes helyzetekben azonnal közbelép, csökkentve a motor teljesítményét és fékezve a teherautót, illetve a pótkocsit. A teherautó valamennyi kerekének fékezése különállóan történik. Az ESP immár a legtöbb teherautó-specifikációhoz rendelhető, vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt.

Aktív biztonsági csomag

ACC első ütközésfigyelmeztetéssel és vészfékrendszerrel
Sávváltást támogatás
Elalvás figyelmeztetés