Figyeljen jobban a rakományra! Távolról.

Az elektronikus vezérlésű felfüggesztés (ECS) fokozza a menetkényelmet és segít a rakomány biztonságos utazásának biztosításában. Az ECS4 a legújabb változat és még több lehetőséget kínál, aminek legkiemelkedőbb példája a Funkcióvezérlő. Immár tökéletesen irányíthatja a rendszert, akár a kormány mögött ülve, akár a teherautó körül sétálva.

Rakodási és haladási szintek

5 szint rakodáshoz. 3 haladáshoz. Minden az Ön parancsára.

Az ECS tengelyenként négy légrugót (a tolótengelyeknél kettőt) tartalmaz, ami az alváz gyakorlatilag párhuzamos emelését biztosítja. Könnyen beállíthatja a kívánt magasságot. A rendszer öt különböző rakodási magasság tárolását teszi lehetővé, ami hasznos lehet egy már ismert rakodórámpához érkezve. Emellett három személyre szabható haladási szintből is választhat, a hasmagasság és az aerodinamika optimalizálása érdekében.

Egyenletes terheléseloszlás

Egyensúlyban tartja az alvázat.
A rakományt pedig a helyén.

Az ECS a rakomány eloszlásától függetlenül egyenletesen tartja az alváz szintjét. Ez megakadályozza az oldaldőlést, biztosítva, hogy a teherautó mindig egyensúlyban legyen. A Funkcióvezérlő az oldalsó térdeplés manuális kiegyensúlyozását is lehetővé teszi.

Terhelésjelző képernyőkép

Terhelésjelző.
Pontos és könnyen áttekinthető.

Intuitív menük és kijelzők segítenek Önnek átlátni a terhelés pontos eloszlását a járművön. A tömegek, tengelyterhelések és bogiterhelések mind elkülönítve kerülnek meghatározásra, így egyszerűen meggyőződhet róla, hogy valamennyi a határértékeken belülre esik, a teherautón és a pótkocsin egyaránt. A kalibrálás szintén egyszerű. A mindig pontos mérések érdekében a teherautón és a pótkocsin is végezhető finombeállítás.

A Funkcióvezérlő.

Egyensúlyozza ki, csupán gombnyomással.
Szakítson a vezetékekkel. A Funkcióvezérlővel a kezében manuálisan szabályozhatja a légrugózást, miközben szabadon járkálhat.

Vezérelje felszerelését.
Indítsa el és állítsa le a motort és akár négy mellékhajtást. A motor fordulatszámát is szabályozhatja, és eltárolhatja a fordulatszámértéket a későbbi gyors eléréshez.

Kapcsolja fel a lámpákat.
Munkalámpái, jelzőfényei vagy egyéb lámpái vannak a felépítményezőtől? Használja a Funkcióvezérlőt azok be- vagy kikapcsolásához.

Adjon hozzá funkciókat a felépítményezőtől.
A felépítménytől függően számos más funkciót is vezérelhet. Ezek mindegyike könnyen elérhető a menükön keresztül, és ugyanolyan ikonokat kaptak, mint a műszerfalon lévő gombok.

Használja ajtókulcsként.
Igen, egy kicsit nagyobb, mint egy hagyományos kulcstartó, de mégis. Meglehetősen kényelmes a fülke ajtajainak nyitási és zárási lehetősége a távirányító megnyomása nélkül.

Integrált emelőhátfal-vezérlés.
Nem kell két távirányítót magával hordania. A továbbfejlesztett Funkcióvezérlő távirányítóval kényelmesen emelheti és süllyesztheti az emelőhátfalat.

Markus Olsson arról, hogy mire használható a Funkcióvezérlő