100% üzemidő – egy arany ígéret

Bizonyos ígéretek könnyen betarthatók. Mások túl szépnek tűnhetnek ahhoz, hogy igazak legyenek. Elhatároztuk, hogy kiderítjük, melyik kategóriába tartozik a Volvo új ígérete. Christian Gustavsson szervizigazgatóhoz és Jarkko Aine szállítási megoldások igazgatóhoz fordultunk válaszért. „A Volvo nem tesz olyan ígéreteket, amelyeket nem tud betartani” – mondja Jarkko Aine.

Jarkko Aine szerint a titok a ”proaktivitás a csatlakoztathatóság révén”. Ez teszi olyan magabiztossá a svéd teherautó-gyártót, hogy olyan új Volvo Arany Szerződést kínáljon ügyfeleinek, amely 100 százalékos üzemidőt ígér. „Messzemenően bízunk a technológiánkban, tudván, hogy nem csupán szigorú teszteken esett át, de egy egész Európára kiterjedő szervizhálózat is segíti” – mondja Jarkko Aine.

Ha túl sokáig áll, a Volvo fizet érte

„Így igaz” – mondja Christian Gustavsson – „ez feketén-fehéren le van írva a szerződésben. Az Üzemidő-ígéret értelmében leállás esetén késlekedés nélkül nekilátunk lehetővé tenni, hogy folytathassa útját. Valójában, ha ügyfeleink nem állnak útra készen a megegyezés szerinti időn belül, a Volvo kompenzálja őket. De figyelembe véve a termékünkbe fektetett bizalmunkat, nem számítunk rá, hogy túlságosan gyakran kellene fizetnünk.”

Telematics Gateway – az ígéret betartója

A Volvo FM-et felszerelték egy fejlett kommunikációs egységgel, a Telematics Gateway-jel, amely figyelő szemét mindig a teherautó létfontosságú alkatrészein tartja. „A rendszer lehetőséget biztosít a valóságalapú karbantartásra ahelyett, hogy az ütemtervet követve akkor is leállítsuk a teherautót, amikor az nem is lenne szükséges. A szervizelés így akkor végezhető el, amikor nincs szükség a járműre” – mondja Christian Gustavsson. „Ha a fékbetétek vagy más fontos alkatrészek a vártnál jobb állapotúak, a szerviz ennek megfelelően módosíthatja a karbantartási tervet. Ez kedvező hatást fejt ki a jövedelmezőségre.”

Egy gombnyomás, és a Volvo az Ön nyelvén válaszol

Christian Gustavsson is egyetért azzal, hogy még a leggondosabban megtervezett és karbantartott teherautóval is történhet váratlan, nem kívánt meghibásodás. „Ez rendkívül valószínűtlen, de természetesen felkészültünk rá – így az üzemeltetőnek akkor sem kell idegeskednie, ha a teherautóval előre nem látható meghibásodás történik” – teszi hozzá. „Nem tervezett leállás esetén a járművezető egyszerűen megnyomja a VAS gombot. Ez automatikusan közvetlen vonalat biztosít a Volvo Action Service On Callhoz, amely a nap 24 órájában, az év 365 napján elérhető – több mint 1100 hivatalos szervizzel szerte Európában. A járművezető egy olyan operátorral kerül összeköttetésbe, aki beszéli a nyelvét.”


100%-os üzemidő – egy arany ígéret


Digitális szerelő a fedélzeten

A VAS gombbal kapcsolatosan Christian Gustavssont kérdezzük arról, hogy mi is történik valójában, amikor megnyomják a gombot. „A Telematics Gateway elküldi a diagnosztikai hibakódokat és a teherautó GPS-koordinátáit a Volvo Action Service számára. Ők kapcsolatba lépnek a legközelebbi Volvo szervizzel, így a megfelelő szerszámok és alkatrészek gyorsan elindíthatók egy szervizjárművön, egy megfelelően kiképzett szerelővel együtt. Az eredmény gyors javítás, és a jármű haladéktalanul folytathatja útját.

A VAS gomb természetesen más körülmények között is használható – ha például feltörtek egy teherautót. Szeretnénk, ha a járművezetők és az üzemeltetők tudnák, hogy segítünk nekik” – foglalja össze Christian Gustavsson.

Számítsa ki, hogy mennyi pénzt takaríthat meg Önnek a 100%-os üzemidő

10
Üzemidő