Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 vagy 10×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
„Minél többet használja, annál jobban néz majd ki.”

A Volvo FMX sokkal szívósabban néz ki, mivel maga a teherautó is sokkal szívósabbá vált. Mondhatjuk, hogy a dizájn rendkívül őszinte – olyannak láttatja a teherautót, amilyen az valójában: egy igen robusztus és ellenálló berendezésnek.

Asok George a külső megtervezésének vezetője a Volvo Trucks-nál. Jó érzékkel ábrázolja a Volvo márkát egy vizuális nyelv segítségével.

„A Volvo FMX egy olyan építőipari teherautó, amely szívósságot és robusztusságot sugároz, jellegzetesen Volvo módon. Olyan karakterrel rendelkezik, amely jól illik egy kőfejtőbe vagy bányába. De dizájnja egyben kifinomult is – egy repülőtéren vagy a városban sem rí ki az emberek közül. Ez az a rokonszenves szívósság, amely hűvé teszi a márkához.”

Mindentől megszabadultunk, ami nem nyújt hozzáadott értéket.

Mennyire őszinte?

„Valamennyi ismerős FMX-elem megtalálható rajta, de továbbfejlesztve vagy megerősítve. A gallytörő rúd nagyobb és erősebb, akárcsak a lökhárító sarkai, amelyek az egyszerűbb cserélhetőség érdekében immár ugyanolyan külső rögzítőelemekkel készülnek. A központi vonóberendezést többé már nem fedi műanyag burkolat, az új fényszórók pedig magasabbra kerültek, ahol kisebb a kockázata a sérülésüknek.”

Volvo FMX lökhárító sarkok

Ne rejtse el – erősítse meg

Ahol egy rögzítőelem napvilágra kerül, azt kialakításánál fogva is meg kell erősíteni. Ez összhangban van a használati érték növelését célzó filozófiával. Ha a robusztus lökhárítósarkok vagy a karosszériaelemek valamelyike cserére szorul, a művelet immár rendkívül gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A további vizuális fejlesztések közé tartozik a nagyobb vas embléma, öntött keresztrúddal. De hogyan mutatkozik meg mindez, amikor a teherautó a terepen dolgozik?

Munkára született

„A Volvo FMX-et szakemberek vezetik. Akik nagyra becsülik azokat a részleteket, amelyek segítenek nekik jobb munkát végezni a mindennapos helyzetekben. Ez a robusztus kialakítás segít nekik, hogy több munkát végezhessenek el, kevesebb idegesítő késés mellett. Természetesen szerez majd néhány sebet és össze is piszkolja magát a terepen. De szerintem ez csak javít a teherautó megjelenésén. Akár egy farmer esetében, minél többet használja, annál jobban néz majd ki.”

Asok George

Felemelkedés

A teherautó erőteljes benyomást kelt, amikor élőben látja. A fülke alsó elülső része valójában 40 milliméterrel magasabb, a nagyobb szabad hasmagasságot pedig az elülső védőlemez is kihangsúlyozza. Az új fényszórók az új Volvo járműcsalád többi tagjához hasonlóan magukban foglalják a jellegzetes V-alakú LED-eket, de egyedülálló, kompaktabb formában.

Búcsúszavak

Amikor készülünk búcsút venni Asok George-tól, megoszt még egy utolsó gondolatot.

„Az első FMX-szel egy dizájnikont hoztunk létre az építőipari szegmensben. Most, mindössze három évvel később valamivel magasabb tettük a mércét. Megváltoztattuk a játékszabályokat – ismét.”

Fedezze fel egy igazi építőipari teherautó részleteit itt!

1
Dizájn